Basit overflowbox


pitonÇevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2007
İl: Izmir
Mesaj: 34
pitonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2008 02:23
    Forumda epey inceleyip yapmayı düşünüyordum. Ancak forumdakilerin (kimsenin projesine laf söylemek haddim değil kusura bakılmasın) uygulama bakımından biraz zor buldum ve forumdaki düşünceden yola çıkarak aşağıdaki sistemi düşündüm ve uyguladım. ( forumu inceledim bu şekil yapan görmedim, eğer bu şekilde konu başlığı açan arkadaş varsa özür dilerim ve konuyu silerim.)Resim üzerinden değerlendirelim.

       


    Bu gördüğünüz iki adet lavabo sifonu. U şeklindeki kısım akvaryum içine doğru kıvrılmaktadır ve içinde sifonlama etkisi ile su bulunmaktadır. U şeklindeki borunun üstü görüldüğü gibi açıktır. Sifonlama kuvvetinin diğer boruya geçmesini engeller. Düz olarak aşağı inen (1)diğer lavabo sifonumuzunda üstünün açık olmasının avantajı, su akışı arttığında boru içerisinde hava basıncı oluşturup su akışını durdurmamasını sağlamaktadır. sistem overflowbox mantığına ek bir düşünce getirmemektedir. Yalnızca uygulama kolaylığı getirmektedir. İzmirde bu lavabo sifonunun tanesi 2ytl'ye satılmaktadır. Kullandığımız sifonlarda çamaşır makinası atık su girişi bulunmaktadır. Düz olanlarından değil.
    Farz edinki yaptınız. Diyeceksiniz ki bunun açık ucu çok nereye tıkayıp su dolduracaz. Boruları birbirine bağlı saymazsak,  üç boru gibi düşünelim ve 1,2,3 diye soldan sağa  isimlendirelim. 3. boruya akvaryum tarafından hava hortumu çizimdeki 3 rakamına kadar uzatalım. ve akvaryum camına asalım (asma yönetimi size kalmış ) 2. borunun açık ucunu boğaza kadar su ile dolduralım. Zaten daha fazlası diğer boru ile tahliye olacaktır. Hava hortumu sayesinde 3. boruyu vakumlayalım ve sifonlama etkisinin devreye gireceğini göreceksiniz.
    Bu lavabo borularının içinde bir adet metal somun bulunmaktadır. Bu somunu üzerindeki civatasını sağa sola kıvırarak ve içine doğru bastırarak çıkarabilirsiniz.
    Soru ve önerilerinizi bekliyorum.
   
   


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2008 10:54
bu sistem elektrikler gittiğinde kendiliğinden durup geldiğinde kendiliğinden çalışmaya devam edermi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

can.tasanÇevrim Dışı

Kayıt: 24/02/2008
İl: Ankara
Mesaj: 96
can.tasanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2008 14:27
[QUOTE=microbil]bu sistem elektrikler gittiğinde kendiliğinden durup geldiğinde kendiliğinden çalışmaya devam edermi? [/QUOTE]

Eğer 1 ve 2 ile gösterilen kolaar arasındaki bağlantı borusu o şekilde eğik olursa yani sol kısmı daha aşağıda, mümkün ancak sağlıklı olur ve hava yapmadan çalışırmı bilemem yapan kişiye bağlı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir