Basit yoldan gübre konusunda bilgi lütfen :)


kayiboyuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/12/2009
İl: Giresun
Mesaj: 1352
kayiboyuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2010 20:43
Akvaryumumun yüksekliği 60 cm, 11 cm de dere kumu ve midye kırığı karışımı var ama çoğunluk dere kumu. bu durumda benim akvaryumun yüksekliği zaten 50 cm ye yani tavsiye edilen yüksekliğe düşüyor ve 3 adet 90 cm gralüks (sylvania) lamba var. ama ışık az diyorsanız yinede 1 adet daha 90 cm lamba takacağım. ayrıca sanırım kararımı verdim. Tunç beyin misket gübresini alacağım ve akvaryumumu sil baştan kurduktan sonra yine Tunç Beyin micro element ve potasyum gübrelerini düzenli olarak kullanacağım. en ekonomik olanı onlar gibi geldi bana. diğerlerinin 250 ml si 16-17 lira. kargo masrafı falan dahada fazlaya geliyor. en azından tunç beyin gübrelerin miktarıda fazla kargodanda kar etmiş oluruz.
 
Sonuç olarak arkadaşlar fikirlerinizden ve yardımseverliğinizden dolayı hepinize teşekkürler. bu site gerçekten çok entellektüel ve güzel bir site. her konuda emin olun eksiksiz yardım alabiliyorsunuz. hem basit dilde hem bilimsel dilde. ben istediğimi aldım sanırım. ama yinede okuyup fikri olan olursa yazsın lütfen. çok memnun olurum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kayiboyuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/12/2009
İl: Giresun
Mesaj: 1352
kayiboyuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2010 13:35
Bu konuyu açtığım süreden sonra yaklaşık 2 ay geçti. Tunç Beyin potasyum, misket ve microelement gübrelerini aldım. Akvaryum lambalarını komple değiştirip t5 aquastar ile değiştirdim (3*895 mm). Haftalık düzenli gübreleme ve %20 su değişimi yapıyorum. Ayrıca midye kırığını dere kumu ile karıştırdım (%40 midye kırığı-%60 dere kumu). Sonuç muhteşem bitkiler.
 
Siteden aldığım 4 kök gül şu anda 30 kök civarı oldu, tilki kuyrukları akvaryumun arka yarısını kapattı ve çiçek açtı(ilk kez görüyorum), Bacoba california lar formu düzeldi ve yeni çıkan yaprakları hem daha sık hemde daha dolgun. ve sürekli filizleniyor. Sazlarım toplam 8 köktü, herbiri 4-5 sürgün verdi şu an her yer saz diyebilirim. Echinedoruslarım hep küçük ve zayıf yapraklar çıkarıyordu ve bir   süre sonra delinip çürüyordu, şu anda daha büyük, daha dolgun ve formunda yapraklar çıkarıyor ama halen istediğim orijinal formunu yakalayamadı. Anabiaslarımın her biri 4-5 yaprak çıkardı. micralar ön kısmı kapattı diyebilirim. köşeye koyduğum moss bayağı boy attı ama daha tabana ayılmadı. riccialarımda vatoz ve canlı doğuranların azizliğine uğradı :)
 
Yani şunu netlikle söyleyebilirim ki YAŞASIN Akvaryum.com ve ÜYELERİ.
Herkese değerli bilgilerini paylaştığı için teşekkür ederim.
kayiboyu12010-03-11 13:36:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir