Baskın erkeği vermek istiyorum doğru yaparmıyım?


Yigit41Çevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2013
İl: Kocaeli
Mesaj: 311
Yigit41Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2013 18:30
Merhaba arkadaşlar. 300 lt de 1e 3d sarı prenses besliyorum. Erkek sarı prensesim öyle böyle bişi değil kelimeyle anlatmak yetmez :D Akvaryuma dişi sp atmadığım sürece ne olursa olsun ölü buluyorum.Geçen kızışmış bir e sp aldım balığın ertesi gün kuyrukları kopmuştu ki halbuki baskın erkekten büyük olmasına rağmen balığımı çok seviyorum fakat biraz bereketli değil fazla yavru alamıyorum malesef. Akvaryum hacmim yeterli fakat bu balık yüzünden balık atamıyorum. O yüzden onu çıkarmak  ve sp le barışçıl olan malawiler alıp karma malawi akvaryumu yapmak istiyorum ve bu sayede çeşit çeşit yavru alabilmeyi hayal ediyorum. Neyse fazla uzattım :D Sizce fikrim doğrumu ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

buneneneÇevrim Dışı

Kayıt: 02/04/2013
İl: Eskisehir
Mesaj: 431
buneneneÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2013 18:54
Yanlış karma olunca ürerler fakat bu rahatlıkta üreyemez 
sabır+sabır+sabır ........................................
sadece balıklarının keyfine bak yavru almak için bu kadar ugraşma 
bende ugraşıyordum yoruldum ugraşmaktan ummadığım zamanda yavru aldım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karahisarÇevrim Dışı

Kayıt: 17/08/2008
İl: Afyon
Mesaj: 242
karahisarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2013 19:06
Sarı prensesler biraz nazlı oluyor istediğin dönemlerde yavru alamıyorsun ama bir gün sana sürpriz yapabiliyorlar. Ama sarıların erkeklerinin agresif olanlarıda hakikaten akvaryumda terör estiriyor diyebilirim. Bendede bir aralar aynı sorun vardı 3-4 dişi 2 erkek sarı prenses vardı bu erkeklerden bir tanesi akvaryumdaki her balığı kovalayıp duruyordu sarıların yanında iceman besliyorum ve onların bile yumurta almasına engel oluyormuş sonradan anladım. Sonunda dayanamayıp o balığı akvaryumcuya verip 1 tane iceman aldım. Abartmıyorum o balık akvaryumdan çıktığının ertesi günü sırasıyla 1 iceman ertesi gün bir sarı derken toplamda 1 hafta içinde 3 sarı, 6 iceman yumurta aldı. O yüzden bence o balığı değiştir bu birazda şans işi inşallah uysal ve verimli bir erkek sarı prensesin olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hakan ARPÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/10/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 453
Hakan ARPÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2013 12:52
Merhabalar,
 
Baskın erkek eğer dişilere zarar veriyorsa ve akvaryumu sahiplenip dışardan balık atmanıza izin vermiyorsa değiştirlmesinde fayda vardır. Değiştirmek istemiyorsanız başka bir akvaryuma alarak orada yabancı balık olarak en az 1 ay besleyebilirsiniz. Bundan sonra ilk akvaryuma yeni bir sarı prenses erkeği alabilirsiniz. Daha sonra diğer akvaryuma aldığınız sert erkeği ilk akvaryuma tekrar koyduğunuzda orayı yeni akvaryum gibi görüp sakin bir tavır sergileyecektir. Bunu uyguladım ve başarılı oldum. Ancak bu bilimsel bir gerçek değildir. Belki de sizde aynı sonucu vermeyecektir. Öneri olarak sunmak istedim. Buda işe yaramazsa bence sert erkeğinizi akvaryumculara yada bir akvariste takas yolu ile verebilirsiniz.
 
Sağlıklı balıklar
Hakan ARP2013-05-07 12:53:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir