Baskın Erkek İlangi ve Dayak


koala981Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/09/2005
İl: Bursa
Mesaj: 280
koala981Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2010 15:29
Merhaba arkadaşlar,
LD akvaryumdan aldığım 11-13 cm 3e +9d f0 ilangi kolonimde ne yazıkki bloat sebebiyle 3 balığımı kaybettikten sonra şu an elimde 2e + 7d ilangi kaldı. Onların sağlığında hiçbir sıkıntı yok ve gayet iştahlı ve neşeliler. Yalnız bu hafta başı erkeklerden baskın gibi olan diğer erkeği ve 1 dişiyi baya bir dövmüş, hatta erkeği öldüresiye dövmüş. Akşam eve geldiğimde erkeği yerde yatar halde ve vücudunda açık renk yaralar içinde buldum. Hemen dayak yiyen dişi ve erkeği karantina tankına ayırdım. 3 gündür bactopur direct eklediğim tankta dinleniyorlar. Dişi kendini toparladı ama erkek yavaş iyileşiyor. Az da olsa yem yiyor. Niyetim en az 1 ay dayak yiyen bu 2 ilangiyi karantina tankında tutup iyice toparlamalarını bekleyeceğim. Bu arad ana tankımın ölçüleri 125x55x65h (440 lt) + 100 lt. sump. Sorum şu: Acaba bu iki ilangiyi (bilhassa erkeği) ana tanka geri koyduğumda baskın erkek yine bunlara saldırırmı? Saldırmaması için yapabileceğim bişey varmı? Sayın Tuğrul TARIMCILAR şöyle bir öneride bulundu:" İyileşen 2 balığı ana tanka koymadan önce baskın erkeği ana tanktan başka bir tanka alıp iyileşenleri ana tanka eklemek ve 1 hafta gibi bir süre baskın erkeği ayrı tankta tek tuttuktan sonra ana tanka geri koymak." Yada " Sürüye ekstra 1 erkek daha ekleyerek erkek sayısını 3 e çıkarmak. Böylece baskın erkeğe 1 değil 2 rakip olmuş olur. Diğer taraftan akvaryum dizaynında şöyle bir değişiklik yapsam nasıl olur sizce? Şu an kayalar akvaryumun boyunca 3 kat üstüste gelecek şekilde, araları boşluklu duruyor. Acaba kayaları daha önceki dizaynımda olduğu gibi akvaryumun 2 arka köşesinde birer kaya dağı oluşturacak şekilde yerleştirip 2 erkeğe ayrı bölgeler oluştursammı? Benimle akvaryum kaya dizaynı ve baskın erkeğin diğer erkeği kabullenmesi ile ilgili önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Teşekkürler.
Çağdaş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

varol07Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/12/2006
İl: Antalya
Mesaj: 487
varol07Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2010 16:30

Bende Tuğrul beye katılıyorum. Sizin yerinizde olsam baskın erkeği karantina tankına ayırır iyileşen balıkları akvaryuma eklerdim. Dekor değiştirmenin, 3. bir erkek eklemenin hiç bir faydası olmaz. Baskın erkek her halükarda balıklarınızı rahat bırakmaz. (Tecrübe edilmiştir.)

Saygılar. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak DenizÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2010
İl: Ankara
Mesaj: 2467
Burak DenizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2010 10:09

Bende bir kez kolonime bemba eklediğimde onda kuyruk muyruk kalmamıştı dokunmadım.Şimdi o diğerlerini dövüyor=)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pilanaliÇevrim Dışı

Kayıt: 18/03/2009
İl: Kütahya
Mesaj: 90
pilanaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2010 10:12
Öncelikle büyük geçmiş olsun Bende LD akvaryumdan aldığım balıklarda aynı hastalığı yaşadım.Ama 4 kayıpla 1E3D atlattım.
Bencede baskın erkeği ayırıp diğerlerini koyun.Ama tropheuslar yine yer savaşına gireceklerdir.Her erkek için mutlaka bir kayalık alan olmalı.Akvaryumun iki tarafını kayalık yaparsanız baskın erkek bir tarafı tutup vaktinin çoğunu burada geçirecektir.Bu sebeplede diğer erkekle fazla uğraşmaz...Bol yavrulu günler geçirmen dileğiyle....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir