başlasam mı? başlamasam mı?


ozanoguzÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 158
ozanoguzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2011 00:26
[QUOTE=D4RkZon3]Bence kumunuzu değiştirin tatillere gelince bettalar 22 bile aç kalabilir siz yinede fazla aç bırakıp şansınızı zorlamayın bettalar ayrıca ithal edilirken kibrit kutusu büyüklüğünde naylon kutularda getirilir taşınma konusunda betta size hiç sorun yaratmıycaktır bitki konusunda bettalar genelde su üstü bitkilerinden hoşlanır ilerde üretmek istersenizde size kolaylık sağlar. 1-2 saz, eledoa biraz su mercimeği ilk zamanlar için yeterli olacaktır.

http://www.akvaryum.com/su_ustu_bitkileri_kategorisi_30.asp
http://www.akvaryum.com/govdeli_bitkiler_kategorisi_25.asp
[/QUOTE]
 
Emre bey sorunuz üzerine size ÖM ile bilgiler vermiştim. Fakat buradan arkadaşların bazı fikirlerine karşılık bir kaç şey daha söylemek isterim.
 
Akvaryumunuzu almışsınız hayırlı olsun gayet yeterli hacime sahip bir tank. Filtre konusunda da arkadaşlar zaten yardımcı olmuşlar.
 
Su üstü bitkisinin gerekliliği büyüktür bu konuyu es geçmeyin. Bettalar su üstü bitkilerinin altında kendilerine göre güvenli bölge seçerler ve uyku yeri, köpük yuva yeri olarak benimserler. Sadece üreme için değil üremeyecek olsa bile su üstü bitkileri balığa güven verir.
 
Catappa Yaprağı edinmenizide öneriyorum. Suyu dengeler, balığınızın renklerini canlandırır ve kendi doğal yaşamlarındaki yeşilimsi bulanık suyu taklit eder. Betta balıkları berrak sudan hoşlanmazlar..
 
Bazı arkadaşların söylediği gibi betttalar 20 hatta 30 gün bile aç kalarak yaşar. Fakat onların bu direnci kesinlikle suistimal edilmemelidir. Balığınızı 1 gün bile aç bırakmamalısınız. Bu onun sağlığı için ve huzuru için önemlidir. Düzenli saatlerde beslenmeye alışan balık beslenme saatlerini kendi hareketleriyle size hatırlatır, sizden korkmaz, size alışır ve aranızdaki iletişim yüksek olur.
 
Kolay gelsin..
ozanoguz2011-02-28 00:27:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emremreÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2011
İl: Antalya
Mesaj: 28
emremreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2011 22:32
Arkadaşlar akvaryum kum filtre ısıtıcı derken bettamı da aldım,bardaktan kurtarıp yüzer hale getirdim en sonunda Tebessüm


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir