Bayat Yem Öldürür Mü? (ölümler Var)


MussstafaÇevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2016
İl: Adana
Mesaj: 67
MussstafaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2016 09:44
Haziran ayında tüm balıkları akvaryumcuya vererek hobiye yaz boyunca ara vermiştim. Ekim ayında tekrar başladım ama elimdeki yemleri kullanmaya devam ettim. Hepsi yaklaşık 7-8 ay önce alınmış açık yemler. Balıklarım haftada bir tanesi hiçbir şey yokken dibe çöküyorlar ertesi günde ölüyorlar. Canlıdoğuranların arasında bir çift agassizi vardı onları ayırdım. Onlar da sürekli saklanıyordu. Bir tanesi su yüzeyinde yan yatıyor ama kapağı kaldırınca hareketleniyor. Elimdeki yemler sera vipan, vipagran, rotifish kabuksuz artemia, akvaryumcunun kendi karıştırdığı karışık ciklet yemi diye sattığı yem.
Diğer bir yandan 135 litre suda 4-5 yemek kaşığı tuz var. Acaba çok gelmiş olabilir mi? Balıklarda hiçbir belirti olmuyor durduk yere dibe çöküyorlar ertesi gün de ölüyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FrontozaSPÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 02/10/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 16
FrontozaSPÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2016 09:27
[QUOTE=Mussstafa]Haziran ayında tüm balıkları akvaryumcuya vererek hobiye yaz boyunca ara vermiştim. Ekim ayında tekrar başladım ama elimdeki yemleri kullanmaya devam ettim. Hepsi yaklaşık 7-8 ay önce alınmış açık yemler. Balıklarım haftada bir tanesi hiçbir şey yokken dibe çöküyorlar ertesi günde ölüyorlar. Canlıdoğuranların arasında bir çift agassizi vardı onları ayırdım. Onlar da sürekli saklanıyordu. Bir tanesi su yüzeyinde yan yatıyor ama kapağı kaldırınca hareketleniyor. Elimdeki yemler sera vipan, vipagran, rotifish kabuksuz artemia, akvaryumcunun kendi karıştırdığı karışık ciklet yemi diye sattığı yem.
Diğer bir yandan 135 litre suda 4-5 yemek kaşığı tuz var. Acaba çok gelmiş olabilir mi? Balıklarda hiçbir belirti olmuyor durduk yere dibe çöküyorlar ertesi gün de ölüyorlar.[/QUOTE]

Bayat yem hemen öldürmez ama kovadan bölme yemlerle bu iş olmuyor. ilanlar kısmında garantili yem mixi olarak aratma yapın ve bu yemi alın

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir