Bembamdaki İlginç Durum


MaotounÇevrim Dışı

Kayıt: 11/01/2009
İl: Trabzon
Mesaj: 46
MaotounÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2009 14:36

15 gün önce kusturmak zorunda kaldığım Bembamı işlem sonrasına yine aynı akvaryuma bıraktım. 8 tane yavru hediye etti bana. Bugüne kadar da sanırım toplamda 50'ye yakın yavru verdi.

Balığımın 2 gün sonra yine ağzının dolu olduğunu gördüm. Aynı akvaryuma bıraktığım yavruları tekrar ağzında toplamış olabileceği veya ağzına taş almış olabileceği ihtimalleri karşısında 2 gün daha bekledikten sonra tekrar yakaladım ve ağzına baktım. Ancak ağzında ne yavru ne de taş vardı, ayrıca çene yapısında da herhangi bir bozulma görmedim.
 
Hal böyle olunca balığımı tekrar akvaryuma bıraktım. Nadiren yem alan balığım 15 gündür aynı şekilde ağzı doluymuş gibi dolaşmaya devam ediyor. İlk kez başıma gelen bir durum olduğu için ne yapacağımı da bilemiyorum. İçgüdüsel olarak hala ağzında yavru olduğunu sanıyor desem bu pek mümkün değil zira 15 günden oldu kusturalı ve 30 günlükken kusturmuştum. Ayrıca belki 2-3 gün içgüdüsel olarak bu davranışı sergileyebilir belki anne ama bu kadar uzun sürmesini anlamlandıramıyorum.
 
Psikoloji insanlara özgü bir araştırma disiplini, hayvanlardaki olgular ise içgüdülerle açıklanmaya çalışılıyor acaba burada bir yanlış mı yapılıyor?
 
Tecrübeli tropheuscu arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hasanyazkanÇevrim Dışı

Kayıt: 20/07/2006
İl: Ankara
Mesaj: 189
hasanyazkanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2009 17:58

Doğaya karşı gelince böyle sonuçlarla karşılaşabiliniyor sonradan keşke diyoruz ama geç oluyor. Her zaman tek tür beslemek ve bunlarıda doğal hallerine bırakmak yavrular için saklanacak yer yapmak herşeyi akışına bırakmak bence en iyisi.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir