Ben yeni , onlar yeni, sonumuz hayrola inşallah...


EstellaÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2013
İl: Samsun
Mesaj: 109
EstellaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2013 00:51
Fotoğraf:


Boyut (cm):
Kapasite (litre): 140 Litre
Canlılar: Mpanga, Kadango, S.P, Frenatus (çöpcü), Cüce vatoz.

Malzemeler: ADA 1200L/h dış filtre, 300w ısıtıcı, İç filtre, Eheim hava motoru, LED ışıklandırma
Akvaryum Bakımı: %20-25 haftalık dip çekimi

Kullanılan Yemler:

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:

Bu işte çok ama çok yeniyim. Hatta Forum okuma olayını bile akvaryumdan sonra keşfettim diyebilirim. Ama siz değerli arkadaşların konu ve cevapları sayesinde nacizane bir yerlere gelmeye çalışıyorum kendi aramda.  
Daha beraber yaşayıp yaşayamadıklarını bile sorgulamadan Mpanga ve kadango türleri ile tanıştım ve bu işe başladım.       3 S.p yavrusu da bir arkadaşımın hediyesi.     bir çok forum konusunda bu türlerin uygun olmadığı yazıyor ama şu an yapabileceğim bir şey yok.   Çünkü akvaryumdan sonra forumu keşfettim. aynı zamanda aralarında çok büyük bir anlaşmazlık da sanırım yok yada karşılaşmadım. her ne kadar mpanganın  (erkek sanırsam) baskıcı tavırları akvaryum içerisinde estirse de  çöpcü, vatoz ve S.p yavruları şu aşamaya kadar sakinler ya da ben yanlış gözlemliyorum. videoyu çektiğimde çok acıkmışlardı ve iç filtrenin de verdiği dalgayı çok seviyorlar.  Hareketliliklerinin bu sebepten olduğunu düşünüyorum. ilk ve 2. videomu da koydum. ilk tasarımım çok kayalı idi ama sanırım sirkulasyonda problem oldu, çukurlarda çok az beslememe ragmen kahverengi ne oldugunu bilmedigim çakıl benzeri birikmeler oluştu ben de 2. videodaki düzene gectim. şu an bi sorunum yok. 
Bu işte çok hevesliyim. Forumdaki bir çok arkadaşımıza da imreniyorum. hem sahip oldukları bilgi anlamında hem de sahip oldukları akvaryumlar anlamında. özellikle benim için belki bir hayal olan bitki akvaryumları.    
Küçük bir de sorum olacak, ben boyle akvaryuma renk katan vatozdur, çöpcüdür hani böyle yalnızdır ya da çifttir ama onun yeri ayrıdır  türünden canlıları ÇOK seviyorum akvaryumda. başka bu anlamda ne ekleyebilirim yada eklememde bir sakınca var mı? 
Yorum ve önerileriniz benim için çok önemli. Şimdiden tüm Akvaryum.com ailesine teşekkürler.

SON HALİ


İLK HALİ




Estella2013-04-08 00:51:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ciminli24Çevrim Dışı

Kayıt: 30/03/2013
İl: Kocaeli
Mesaj: 32
Ciminli24Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2013 01:13
Masallah balıkların çok güzel Akvaryumun çok güzel olmuş Eklemek konusunda bir şey diyemicem Fazlası var eksiyi yok İlk halini daha çok begendim ama sanırım kumu biraz fazla olmuş fazlalıkları cıkarmanızı tavsiye ederim (bitkiler) sanırım plastik bitki zarar verir balıklara ve bir süre sora siyahlasıyor onlar. ii hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tropcuÇevrim Dışı

Kayıt: 06/04/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 148
tropcuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2013 01:43
Hayırlı uğurlu olsun, sağlıklı hobiler diliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EstellaÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2013
İl: Samsun
Mesaj: 109
EstellaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2013 14:33
[QUOTE=Ciminli24]Masallah balıkların çok güzel Akvaryumun çok güzel olmuş Eklemek konusunda bir şey diyemicem Fazlası var eksiyi yok İlk halini daha çok begendim ama sanırım kumu biraz fazla olmuş fazlalıkları cıkarmanızı tavsiye ederim (bitkiler) sanırım plastik bitki zarar verir balıklara ve bir süre sora siyahlasıyor onlar. ii hobiler.[/QUOTE]

çok fazla yapay bitki olmadıgı icin hiç düşünmemiştim, evet kum 5 kilo gibi fazla galiba. 20 kilo almıstım yıkama , dip çekimi derken şu an hala fazlam var demekki. ilk hali guzeldi ama dekor cok on plandaydı, balık gorunmuyordu. gerci asıl olan da bu zaten kendime uygun degil balıklarıma uygun ortam :) ama dediğim gibi dikkat edersen o videodaki cukurlar sakıncalıydı sanki akvaryuma, tumsek ve cukur dekorundan vazgectim o yuzden. yorumun için teşekkürler , sana da iyi hobiler .


[QUOTE=tropcu]Hayırlı uğurlu olsun, sağlıklı hobiler diliyorum.[/QUOTE]

Teşekkür ederim. sizlere de saglıklı balıklar saglıklı hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ciminli24Çevrim Dışı

Kayıt: 30/03/2013
İl: Kocaeli
Mesaj: 32
Ciminli24Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2013 18:19
Bir süre dipte kalırlar ve sora kendilerini gösteririler yeni kuruldugu için heves eder gezerler gecen bir arkadasım akvaryumun arka tarafını komple kaya ile doldurmuştu tepeye kadar ve çok güzel olmuştu akvaryumun suyunu kapasitesini düşürdügü ve devrilir diye çıkardı senin o kadar degilki sadecce yuva hazırlamışsın ve çok harika olmuş ilk wideonu o yüzden çok begendim. Yapay bitki konusunda hiç koyulmamasını tercih ederim size şöle söyleyebilirim. Bir akvaryumcuya git. Yapay bitki ve canlı bitki fiyatlarını sor. Yapay bitki daha çok pahalıdır. Süs oldugu için sadece canlı bitki koyarsan su yüzeyinde bile dursa daha güzel görülecektir. Çünki yapay bitki zamanla siyahlasıyor normal bitki sararsada canlı oldugu ortaya çıkar ve güzel görülür. ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EstellaÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2013
İl: Samsun
Mesaj: 109
EstellaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2013 23:12
[QUOTE=Ciminli24]Bir süre dipte kalırlar ve sora kendilerini gösteririler yeni kuruldugu için heves eder gezerler gecen bir arkadasım akvaryumun arka tarafını komple kaya ile doldurmuştu tepeye kadar ve çok güzel olmuştu akvaryumun suyunu kapasitesini düşürdügü ve devrilir diye çıkardı senin o kadar degilki sadecce yuva hazırlamışsın ve çok harika olmuş ilk wideonu o yüzden çok begendim. Yapay bitki konusunda hiç koyulmamasını tercih ederim size şöle söyleyebilirim. Bir akvaryumcuya git. Yapay bitki ve canlı bitki fiyatlarını sor. Yapay bitki daha çok pahalıdır. Süs oldugu için sadece canlı bitki koyarsan su yüzeyinde bile dursa daha güzel görülecektir. Çünki yapay bitki zamanla siyahlasıyor normal bitki sararsada canlı oldugu ortaya çıkar ve güzel görülür. ...[/QUOTE]

Ama bendeki türlerle gerçek bitki ekleyemeyeceğimi  sanıyordum ben. aslında cok istiyorum gerçek bitki kullanmak ama malawiler galiba dibini kazıyor hatta yiyorlarmış, dip bölüme yeşillik anlamında çok eklemek istiyorum ama bu konuda hangisini kullanabilirim yada nasıl bi yol izlemeliyim bir fikrim yok. kum eklemeli miyim ..? Yüzeyde gezenler hosuma gitmiyor, yerde küçük yosun tarzı yada iğne yapraklı ama kısa bitkiler çok guzeller.( adları konusunda hiç bi fikrim yok ama forum sayfalarında rastlıyorum)   
alpino242013-04-08 23:47:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir