Benim minik heyecanım


Robiesy TomasÇevrim Dışı

Kayıt: 18/02/2015
İl: Ankara
Mesaj: 1
Robiesy TomasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2015 00:56
Mehmet bey vatoz larda barış beyin dediği gibi labirent solunum sistemi bulunmaktadır vatoz lar kimi zaman hava almak için ağzı suyun yüzeyine gelecek şekilde durup hava alırlar kimi zaman ise yüzgeçlerini havlayarak kendilerine hava üretirler. Ancak bu hava ( dalgalanma ) sadece vatoz için yeterli olucak kardesler yeterli olmaz.
Anubias ve Moss için ışık çok önemli değildir gün ışığı ledi günlük 8 saat açık bırakmanız yeterli olacaktır. Ulus konya sokakta onur elektirik olması lazım orada yarım santim genişlik 10 cm uzunluğunda floransanlar olması lazım.
Siyah hagen kumunun altına paslanabilecek demir ( çivi vb ) veya demir tozu eklerseniz bitkiler için çok büyük etken olacaktır.
Bu arada güncel fotoğraf koyarsanız merak ettim yukarda su çok bulanık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahmetselahattinÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,2,146889[/C]
Kayıt: 04/05/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 362
ahmetselahattinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2015 01:27
Bildigim kadariyla vatozlar dogal ortamlarinda akintili sularda yasiyorlar ve malesef ulkemizdekinin aksine oldukca akintili tanklarda besleniyor.Buda vatozlarin dusunulenin aksine aslinda oksijene ihtiyarc duyan ve bunu saglayan su kaynaklarinda yasadigisir.Lakin Baris bey siz bildiginizi okuyacak ve bunu deneysel bir hale getirmeye kararliysaniz buyrun.Tankinizdaki tum canlilarin vebaline girin.

Yeni uyelerden robiesy (Ramazan bey) hagen kumun altina pas tutmasi icin civi vs demissiniz cahilligimi maruz gorun suya bu kadar agir gelecek agir metal salinimindaki amaci anlayamadim.Bilmedigimiz bu konu hakkinda aydinlatirsaniz seviniriz. ;D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barış DemirokÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2014
İl: Ankara
Mesaj: 279
Barış DemirokÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2015 02:44
Ahmet Bey zaten cüce vatoz lar amazon nehrinde yaşıyorlar nehir suyu akıntılı olur. Cüce vatoz lar aksine akıntılı sevmezler doğasında da sürekli köklerin arasında gezinirler.
Ramazan beyin dediği metali saksı bitkileri için duymuştum şimdi biraz araştırma yaptım akvaryum için de kullananlar var.
http://www.bilyap.com/article/akvaryum-bitkileri-ve-demir-fe/77
Sizlerde biraz meraklı olup cüce vatoz ların solunum sistemini araştırın 3.söyleyişim dili fark etmez her türlü makale olur seve seve okurum bilgilendirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir