Beslenmeyecek Bakılmayacak Türler


egemen1903Çevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 2740
egemen1903Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2009 15:58

Yunus, frontoza, sp türü cikletleri asla beslemeyi düşünmüyorum. Discus desek asla demem ama sadece ne bu balık, bu kadar özel bakımlar uygulanıyor, düzgünce bakılsa yeter, sadece bunu görmek için bakabilirim. Çok küçük bir ihtimal tabi.

 
Ayrıca japon beslemem diyen arkadaşlara sadece gülüyorum. Japon beslemenin j sinden anlamayan insanlar gelmiş japona laf söylüyor. Kahkaha
 
2006 yılından beri forumdayım gerçekten japona baktığını düşündüğüm ve gördüğüm kişi sayısı her halde bir elin parmağı kadardır.
 
Uygun hacimde bile bakmadan, gereksinimlerini karşılamadan ve sonuçta gerçek bir japon sahibi olmadan nesine laf ediyorsunuz?
 
100 litrede yunus bakıp yavru alan arkadaşım var. Yunusları iyimi, olması gereken büyüklüğe ulaşmışmı, renklerini davranış biçimlerini tam olrak göstere biliyormu, hiç sanmam. Aynı şeyler diğer özel ve görsel balık olarak nitelendirilen türler içinde geçerli.
 
50-100 lira civarı saf balık yavruları satılmıyormu? f1-f0 balıklarım diye gezmiyormu hobiciler ortada. Aynı balığın 5 liraya satılan yavrularıda var. Tabiri caizse dandik balıklara(kırma vs..) kötü koşullarda bakıp o balığa çamur atmaktan başka bir şey değil yorum yazanların yaptığı.
 
Frontozayı ele alalım. Dünyanın en iyi frontozasının fotosuna bakın. Türkiye'de aynını bulursunuz. Bakan ya da adam gibi baktığı için o hale getirebilen kişiler çoktur. Ama idda ediyorum alttaki gibi bir balığa ne sahip olan nede o balığı o hale getirebilecek biri yoktur. 60 litrede 8 japon bakmaya çalışıp, sonunda balıklarım büyümedi, yavruda vermediler, sonra öldüler ne biçim balıkmış hiç sevmedim mantığımdaki insanların yorumları bence. O balığa o şekilde bakılmıyor ondandır.
 
 
Her yerde sıradan ötesi japon var o japonu alıp büyütebilende var. 10 cm 15 cm japon vardır ama işte budur dedirtecek tür japon ortada pek yok. Bakabilen de yok.
 
 
  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

whitesinekÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/11/2008
İl: Izmir
Mesaj: 528
whitesinekÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2009 12:31
  Bu resimdeki balık çoğu akvarist için ideal olmayabilir. Bana kalırsa balıktan çok oyuncağa benziyor. Bu fizikte bir hayvanın doğru düzgün yüzebilmesi bile mümkün değil. Ben balıkların şeklini bozacak formasyon çalışmalarına karşıyım. Bu tabiki japon balığı üzerinde çok yapılıyor yoksa koi yerim olsa beslemek isterim. Ama yukardaki ve benzeri balıkları beslemek istemem. Ben bu yüzden japon beslemem yazdım. Tercih meselesi misal ben en çok yabani formlara benziyen balıkları beslemeye çalışıyorum doğal ortamı yaratmak için keza cama cam tanklarda tür üzerine mutasyon çalışmaları yapanlarda var ama benim tercihim değil. Yukardaki balığa göre aynalı sazan beslemeyi tercih ederim yada safkan bir koi tabi havuzda olmak kaydıyla. Hayvanların yüzüşünü beslenmesini üremesini değiştirecek ve engelleyecek her türlü forma karşıyım hangi tür canlı olursa olsun. whitesinek2009-11-26 12:41:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir