Beta balığım hakkında onerilere ihtiyacım var


MutluBalıkÇevrim Dışı

Kayıt: 04/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 3
MutluBalıkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2013 08:26
Merhaba herkese. Yaklaşık bir ay önce arkadaşım tatile giderken beta balığını bana bıraktı. Kendisine hediye gelmişti ve maalesef bardak boyutunda yuvarlak fanus bile diyemeyecegim bir kapta bakıyordu :( Onu aldım ve akvaryum boyutunda bir fanusa koydum, oldukça büyük bir alanı var fakat içime sinmiyor. Balık bir aydır çok mutlu ve iştahlıydı. Yalnız kaldığında çok uyuyor fakat ben odadayken gayet güzel yüzüyor, kopuk yuva yapıyor. Haftada bir suyunu değiştiriyorum ve damacana su dolduruyorum, bazen dinlenmiş çeşme suyu da ilave ediyorum. Yem olarak 3 çeşit yem kullanıyorum, iki farklı çeşit kırmızı yem ve kurtulmuş kurt gibi bir yemi var. gün içerisinde azar azar üç dört defa veriyorum. Dün çok huzursuz gibiydi balık, hızlı hızlı yüzüp zıplıyordu, sonra aniden durup sallanıyordu suda. Bazen de dipte hızlıca yüzüyor. Normalde beni görünce hemen yaklasir takip ederdi fakat şimdi çok dalgın. sabah yani az önce yem de yemedi, koklar gibi yapıp dibe coktu.
Aslında balık besleme niyetim yoktu, zaten kedi var evde fakat bardak gibi kapta durmasina kıyamayıp aldım ve başkasının daha iyi bakabilecegine eminim fakat çevremde öyle biri yok. akvaryumcuya versem o da muhtemelen ilgilenmez. Caresiz kaldım. Balıgn kuyrugu da sağlıklı değil gibime geliyor. İncelmiş beyazlasms gibi.
Lütfen yardımcı olun..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

elifkarÇevrim Dışı

Kayıt: 03/08/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 5
elifkarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2013 10:56
Beta'ya günde 2kez azar aZar yem vermek idealdir, fazla verdiğinizden yemiyordur. Bir gün aç bırakın, eski iştahına döner. Hatta bulabilirseniz sinek böcek varsa evde verebilirsiniz bayılır :)
Kuyruğundaki sıkıntı nedir bilmiyorum ama netten aratıp mantarsa mantar, kuyruk erimesiyse kuyruk erimesi ilaçlarıyla tedavi uygulayabilirsiniz.
Beta için her zaman köşeli kaplar uygundur! Bombeli yerine küçük de olsa köşeli daha idealdir.
Ayrıca suyunun tamamını değiştirmeyin! Mutlaka kendi suyundan kalsın kapta yoksa düzenini bozarsınız.

Sıkılmış görünüyorsa 5-10 saniye görebileceği bir yere ayna koyun biraz kendine gelsin ;) ama bunu sık yapmayın tabi :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MutluBalıkÇevrim Dışı

Kayıt: 04/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 3
MutluBalıkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2013 16:08
Bugün biraz güneşe çıkardım neşelensin diye.. ama dipte yatmaya devam ediyor :( yemek hala yemedi... suyunu değiştirdim tekrar, eski sudan da ilave ettim azıcık... 

Ankara'da isteyen biri olsa vermek istiyorum balığı... iyi bakacak biri lazım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bettafunÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 532
bettafunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2013 17:25
Balıkların hasta olduğu böyle durumlarda eski suyun tamamının değişmesine özen gösterin. Eğer 20 litreden küçük bir kapta bakıyorsanız zaten suda mikrobiyolojik yaşam oluşamayacağından eski sudan ilave etmek faydadan çok zarar verir. 

Balığınızda muhtemelen dış parazit var parazit giderici ilaçla hemen tedaviye başlamazsanız büyük ihtimal balığınızı kaybedeceksiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

elifkarÇevrim Dışı

Kayıt: 03/08/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 5
elifkarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2013 09:17
Işığı çok sevmezler, saklanırlar hatta, güneş iyi fikir değil yani.. Hele de fanusta kırılan ışık daha da rahatsız eder.
Yem konusunu ne yaptınız aç bıraktınız mı? Veya aynayı denediniz mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MutluBalıkÇevrim Dışı

Kayıt: 04/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 3
MutluBalıkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2013 16:16
Dün gece balığımın üşüyor olabileceğini düşünüp camının kenarına sıcak su torbası koydum ve sıcak tuttum onu. İki gündür suyun dibinde yatan balık cama yanında duruyor artık :) Bunun üzerine bugün Toros marka 10w su ısıtıcı koydum. Etrafına da ufak bitkilerden koydum mutlu olsun diye. Aslında plastik bitkiler içime sinmiyor ama zararı olmayacağını söylediler. İyici duru suda yıkayıp koydum. Kabındaki suyu da taze damacana su ile değiştirdim. 5-6 damla Biyo Mikofish süspansiyon damlattım.
Balığımın kuyruğunda erime başlamış ve bugün hızlandığını farkettim, forumda yazan Biopur ilacını aradım ama 4 akvaryumcuda da yoktu, Mikofish verdiler. Umarım iyileşir balık. Böyle bir sorumluluk almaktan hoşlanmıyorum ama arkadaşım bakamayınca bana kaldı.  Bugün balığın kabını değiştirirken farkettim ki kuyruğu çürüyüp kopuyor :( İlaç iyi gelir değil mi? 2 gündür yemek yememeye devam ediyor.

1. 10w çok sıcak yapmaz değil mi? Derece almayı unuttum.
2.Yaklaşık 6 litre suya 6 damla ilaç yeterli olur mu? Tekrar damlatmam gerekir mi sonraki günlerde?
3. Daha iyi bakacak birini arıyorum... Ankara'da bildiğiniz bir akvaryumcu varsa vermek istiyorum çünkü üzülüyorum.

Bugün girdiğim akvaryumcularda betaları kadehlere koymuşlardı... Suyun rengi resmen balığın rengini almıştı... İki parmak suları kalmıştı. Adamı uyardım ama umurunda olmadı.. Sevmiyorum bu petshop işini. Denetleme yapılması şart.


Balığım suyun dibinde durmuyor dünkü gibi fakat iki gün önce olduğu gibi yukarılarda yüzüp yükseğe zıplıyor. Böyle yaptıkça çürümüş kısımları kopuyor kuyruğundaki belki temizlenmesi açısından iyi oluyordur, bilemiyorum. Umarım hastalığından dolayı canı yanmıyor.


Bir şey daha sormak istiyorum, almış olduğum Toros marka 10w ısıtıcının termostatı yok. Su sıcaklığı normal gibi, soğukluğu kırmış en azından ve balığım yüzmeye başladı. Acaba zaman zaman ısıtıcının fişini çekmek gerekir mi? Bir de tamamen suyun dibine yatırdım ısıtıcıyı, etrafına da yeşillik koydum.


Güncelleme: Balığım şu an zıplamıyor, suyun üzerinde yüzüyor fakat bazen kendini serbest bırakıp yan yatıyor :( o şekilde aşağıya doğru düşer gibi oluyor sonra hızlıca çıkıp nefes alıyor.. Sonra tekrar kendini yan yatırıyor suyun üzerinde...

Yüzmeyi tercih etmesi, suyun dibinde yatmasından daha iyi gibime geliyor ama son bir saattir yana yatması endişelendirdi beni. İlaç fazla mı geldi acaba? Sonradan bir kaç damla daha ilave ettim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

2009_brevaÇevrim Dışı

Kayıt: 15/07/2013
İl: Afyon
Mesaj: 2
2009_brevaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2013 00:08
Benim betalardan yavru alıyorum fakat büyütemiyorum nelere dikkat etmem gerekiyor ve  ne yem   kullanmalıyım? Yumurta sarısı veriyorum ben birde toz  yemlerden aldım onu  verıyorum yenı yavrular su pıresını yıyebılırmı  su  pıresını hep  alıyorum ama yasatamadım ölüyorlar hep yardımcı   olursanız sevınırım saygılar.

Onur Nergiz2013-09-09 08:50:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir