Beta ile ilgili birkaç soru


krubÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2010
Mesaj: 1
krubÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2010 02:19
Arkadaşlar Uzun süredir forumu takip ediyorum en sonunda beta ve akvaryum aldım 40 lt ama garip yöntemler denedim acaba doğrumudur diye sormak istedim.
1. Betaya arada bir normal yeminden veriyorum ama daha çok günde 2 tane bazen 3 tane küçük arı polenlerinden veriyorum ve balık afiyetle yiyor acaba bi sorun olur mu. çok sağlıklı gözüküyor çünkü akvaryuma koyar koymaz hemen 5 cm çapında köpük yaptı ve sürekli ilgileniyor ve çevresinde dişisde yok ve bu köpükler çok fazla yoğun ve yapışkan.

2.Çiftleştirmezsem ne olur?

3. Su bitkisi alamadığım için içine iyice yıkadığım maydonozları koydum ve sanırım onları da sevdi ara ara o bölgede de takılıyor sorun olur mu maydonozlar şimdilik?

4. Birde eğlence olsun diye ince bir iğnenin ucuna poleni takıp iple sarkıtıyorum ve balık almaya çalışıyor bunu da kondisyonlu olsun diye yaptım ve rekor atlaması 3 cm oldu gözlerime inanamadım.Sonuç olarak çok hareketli bir balık sürekli ilgileniyorum ama max tatmin için önerebileceğiniz ne var.

5. Birde filtre aldım ama daha kullanmadım. Zaten 4. günü şu an akvaryumda piste değil.Akvaryum akıntısı keyfini bozmasın diye küçük bir kaba alıp 3-4 saat full çalıştırsam akvaryumdaki pislikler için yeterli olur mu? Gerçi şu an pis değilde 4-5 günde bir bu işlem uygulanabilir mi? Ya da temizlemek için ne önerirsiniz.

Biraz uzun oldu yazıklarım farkındayım ama aklıma gelen soruların hepsini yazdım yardımcı olursanız sevinirim .) Teşekkürler
deno062010-03-07 11:34:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cgrcsrÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 1068
cgrcsrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2010 12:49
Arı poleninin bir sorun olacağını sanmıyorum ama daha iyi bilen kişiler cevaplarsa daha iyi olur.Köpük yapması sağlıklı olduğunun işareti çifleşmezse bir sorun olmaz. Maydonozu ilk defa duydum :D Eğer bozulmuyorsa maydonozlar bi zararı olmaz. Balığı atlatmanızda bi problem olmaz benimkiler alıştı normal yem verirken yemiyorlar illaki atlayıp elimden alıcaklar:D Filtrenin debisi kaç LT acaba?40 Litre akvaryumda eğer filtreyi akıntısını ön cama doğru verirseniz yada filtrenin fıskiye aparatı var ise  daha iyi olur akıntı en aza iner. Bende 40 LT lik tankta o şekilde yaptım bi sorun olmadı ama kesinlikle akıntıyı yana doğru vermeyin akıntısız alan kalsın balığa.
Tabi benim filtre 250 LT/saat lik ufak bi filtreydi sizinki yüksek debiliyse tavsiye etmem.
cgrcsr2010-03-06 12:49:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozgurkoksalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/03/2009
İl: Aydin
Mesaj: 253
ozgurkoksalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2010 19:13
Hayırlı olsun akvaryumunuz diyorum ve inşallah yemek yapmıyorsunuzdur çünkü zaman içinde maydonozlar su içinde çürüyecek zararlı hale geleceklerdir nede olsa kara bitkisidir maydonoz, poleni ilk defa sizden duydum yararı olabilirde büyük ihtimalle özel bir karışım gibi olmuş direncini arttırabilir, çiftleştirmezseniz herhangi bir şey olmaz , iğne ucu tehlikelidir balıga batıp yaralanmasına sebep olabilir enfeksiyon kapıp öldürebilirsiniz bence birdaha denemeyin, filtre olarak pipo filtreyi tercih edin akıntı yapmadan hava yardımı ile suyu temizlersiniz balıgı akvaryumdan cıkarıpta strese sokmayın zararlı olacaktır, tekrardan hayırlı olsun diyorum saglıklı buyutun ve yavru elde edin.
Saygılarımla
Özgür KÖKSAL

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alwerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 156
alwerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2010 15:33
Bende yaklaşık 40 litrelik bir akvaryumda beta besliyorum. Filtre olarak şelale filtre kullanıyorum. Akvaryumda sadece beta olmadığı içinde sürekli çalıştırmam gerekiyor fakat beta için sıkıntı olmuyor. bazen akan suyun altına geçip yukarıdan inen suyun kuvveti ile kendisini akvaryumun dibine doğru salıyor. yukarıya çıkıp tekrar tekrar aynı şeyi yapıyor, hoşuna gittiği için yapıyor diye düşünüyorum. Yemi iğne ile değilde direk kendi elinle vermeni tavsiye ederiyorum. Bu sayede balıkla aranda güzel bir bağ oluşuyor. Mesela benim balığı kendini sevdirmeye alıştırdım. Benim tarafımdan arka kuyrukları ve sırtının okşanmasından rahatsızlık duymuyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir