Beta Renklendirme ve Genetik


PlenaryaÇevrim Dışı

Kayıt: 10/06/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 64
PlenaryaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2007 17:54
Arkadaşlar  beta yavruları elde edildiğinde yavrular renklendirilir mi ? Örneğin dışarıdan renk renk lepistes alıyordum fakat o lepistesler yavrulayınca renksiz oluyor.Bu arada bir beta cvrowntail üretmek için bir bireyinde crowntail olması şarttır değil mi? Yani 2 veiltail den crowntail oluşmaz değil mi ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fkarakaserÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13070,2[/B]
Kayıt: 30/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2406
fkarakaserÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2007 01:59
[QUOTE=Plenarya]Arkadaşlar  beta yavruları elde edildiğinde yavrular renklendirilir mi ? Örneğin dışarıdan renk renk lepistes alıyordum fakat o lepistesler yavrulayınca renksiz oluyor.Bu arada bir beta cvrowntail üretmek için bir bireyinde crowntail olması şarttır değil mi? Yani 2 veiltail den crowntail oluşmaz değil mi ? [/QUOTE]
 
Yavruları renklendirmek, boyamak anlamında ise buna gerek yok iyi bakılan yavrular renklenecektir, tabi bunda anaçların renklerinin etkisi büyüktür..
 
2 tül kuyruk çiftleştiğinde taç kuyruk olmaz, eğer ebeveynlerden biri tül biri taç kuyruk olursa yavru betalar kırma olur, kuyruklar genelde çatallı şekilde ct özelliği taşısada, alt ve üst yüzgeç tam olarak bu özelliği taşımaz sadece uçlarda ufak çatallaşmalar olur, kısaca bu tip bir eşleşmede ilk üretimde istediğiniz taç kuyruk özelliğini yakalayamazsınız ama bu yavrular taç kuyruk genotipini almış olurlar ve bu yavruların büyüdüklerinde tekrar bir ct eşleşmesinden olacak yavrularının tahmini olarak %50'si ct özelliğini tam olarak taşıma ihtimali yüksektir..
 
Saygılar,    

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OSMAN_64Çevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 16/09/2006
İl: Usak
Mesaj: 55
OSMAN_64Çevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2007 19:30

renk konusunu hiç kafanıza takmayın benim yavrularımada renklenmez diyenler oldu ama şu anda bordo kırmızı renkteler ve harikalar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir