Beta Üretme Tankı


specterÇevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 47
specterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2008 21:01
 Öncelikle merhaba
 Forumda dolaştım ve hep 50 litre ve üzeri akvaryum yapımları olduğunu gördüm. Şu an benim elimde 1 çift half moon ve 1 çift crown tail betta splendes var. Daha önce VT betalar ile 5 litrelik tankta yavru almıştım fakat pek verimli olmamıştı. Forumda beta üretmek için 10-12 lt tank gerektiğini yazmışlar.
  Ben 4mm cam kullanarak beta tankı yapacağım fakat bunun için en uygun ölçüler ne olacaktır???
 30*20*15                30*30*10   düşündüğüm ölçüler. Yardımcı olursanız sevinirim. En iyi ölçüye göre cam kestireceğim. Yakında fotoğrafları da koyarım nasipse.

   Şimdiden okuyan ve cevaplayan herkese teşekkürler.Tebessüm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CoryCoryÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 465
CoryCoryÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2008 21:09
Resimlerini Görebilrimiyiz. Birde üretmek istiyorsanız CamaCam olsun. Sakın kum koymayın. Erkek cam üzerinde yumurtaları daha cabuk bulur ve yuvaya taşır. Birde yukseklik 20 yeterli. Erkek balık in çık yaparken çok yorulmasın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

electrofishÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/09/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 267
electrofishÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2008 22:43
Bence 20hx30x30 ölçüleri akvaryum akvaryum için ideal. Balıklarınız için fazla yüksek olmamış olur ve yeterli yüzme alanına sahip olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cichlid dostuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/06/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 201
cichlid dostuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2008 07:10
Size uzakdoguda uygulanan masrafsiz betta uretim teknigini soyliyeyim.Malzemelerimiz bir bulasik legeniyaklasik 50 cm capinda 20cm yuksekliginde,1 adet kavanoz (tursu kavanozu),su mercimegi.Eger elinizde mangrow koku var ise onu kaynattiginiz da elde edeceginiz sari suyu kullanmaniz uretim icin en faydalisi olacaktir yada bulabilirseniz kurumus muz yapragini suda bekleterek bu rengi alabilirsiniz.Kavanozulegenin ortasina yerlestiriyoruz.Kavanozdaki su ile legendeki suyun seviyesi ayni olsun.bu arada mercimekleride legenin icine birakin.Guvenli bir ortam olussun.disiyi kavanoza erkegide legene birakiyoruz.Eger erkek kavanozun etrafinda turlar atiyor ise ve diside karsilik veriyorsa disiyi salin ve ciftlesmelerini seyredin.Ama erkek saldirgan bir tutum icerisinde ve kavanoza dikleniyorsa daha zamanlari gelmemis demektir.tabi bu arada erkegin donerek mercimeklerin arasinda kopuk insa etmesini unutmayalim.Su sicakligi 27-28 derece ve yumusak su olacak ole bilimsel degerler ve testleri bilmiyorum ama mangrow veya muz kabugu bu isi hakkiyla yerine getiriyor.Akliniza takilan bir sey olursa seve seve yardimci olurum .Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MichelangeloÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2009
İl: Trabzon
Mesaj: 142
MichelangeloÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2009 15:58
[QUOTE=cichlid dostu]Size uzakdoguda uygulanan masrafsiz betta uretim teknigini soyliyeyim.Malzemelerimiz bir bulasik legeniyaklasik 50 cm capinda 20cm yuksekliginde,1 adet kavanoz (tursu kavanozu),su mercimegi.Eger elinizde mangrow koku var ise onu kaynattiginiz da elde edeceginiz sari suyu kullanmaniz uretim icin en faydalisi olacaktir yada bulabilirseniz kurumus muz yapragini suda bekleterek bu rengi alabilirsiniz.Kavanozulegenin ortasina yerlestiriyoruz.Kavanozdaki su ile legendeki suyun seviyesi ayni olsun.bu arada mercimekleride legenin icine birakin.Guvenli bir ortam olussun.disiyi kavanoza erkegide legene birakiyoruz.Eger erkek kavanozun etrafinda turlar atiyor ise ve diside karsilik veriyorsa disiyi salin ve ciftlesmelerini seyredin.Ama erkek saldirgan bir tutum icerisinde ve kavanoza dikleniyorsa daha zamanlari gelmemis demektir.tabi bu arada erkegin donerek mercimeklerin arasinda kopuk insa etmesini unutmayalim.Su sicakligi 27-28 derece ve yumusak su olacak ole bilimsel degerler ve testleri bilmiyorum ama mangrow veya muz kabugu bu isi hakkiyla yerine getiriyor.Akliniza takilan bir sey olursa seve seve yardimci olurum .Kolay gelsin.[/QUOTE]

Direk muzu kaynatsak?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir