Beta Forma Sokma Ve Üretme


Kemal OnurÇevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 320
Kemal OnurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2021 22:40
Forma sokmak için alınacak yemler:
1-Sera Bettagran
2-canlı artemia
3-su piresi (olmasada olur ama iyi olur) bu arada su piresi için şu yanlışı bende yaptım ve binlerce su piremi kaybettim (yanlışım: su piresi geldiğinde direk üzerlerine aynı sıcaklıkta diye tak deyip yeşil suyu döktüm. Bu yüzden çok kayıp yaşadım. Onun yerine vana ile damla damla yeterli olucak kadar yapman lazim. Vana ile damla damla...
4- Kendiniz bezelye yemi yapın veya haftada bir gün betaları aç bırakın. Çünkü bağırsaklarını boşaltsın. İkisini birde tavsiye etmem. Ben aç bırakma taraftarıyım. Onu tercih ediyorum. Bezelye yemi biraz riskli...
5-White Blmalance Betta Fish yemi
6-Tetra Betta yemi.
7-kurutulmus kan kurdu. Niye kurutulmuş derseniz bu mevsimde biraz zor bulabilirsiniz. Kurutulmuşun fiyatı 30 TL canlısınıda bulursunuz ama internetten bulabilirsiniz onlarda genelde ölü geliyor...
Bunlar yeterli olacaktır. Eğer üretip satmayı veya kendiniz ürtim çiftliği gibi hobihane kuracaksanız. Halfmoon dişi ile fil kulak erkek üretimini çok tavsiye ederim. Özellikle dişi fil kulak değil çünkü dişiler biraz fazla zarar görüyor. Bence siz 1 halfmoon dişi bir de fil kulak erkek alın. Ortalama 3-5 ay forma sokun. Ama lütfen alır almaz üretim yapmayın ben bikeresinde heyecanla sabırsızlık yaptım. Üretimeyi denedim dişide erkekte öldü. Bu arada bu söylediğim yemler ucuz yemler hepsi 10-25 Tl arası her biri. Sadece kurutulmuş kan kurdu 30 TL.
Üretimi:
İlk olarak betalar
Erkek seçimi
Erkeği seçerken ilk olarak köpük yuva yapıyormu ona bakılır. Daha sonra dişiyi gördüğünde kur yapıyormu bunlara bakılır. 9 aylıktan itibaren üretilebilirler.
Dişi seçimi:
Genellikle insanlar burda hata yapar. Ilk olarak dişi ile erkek birbirini hep görmemeli. Sabah akşam 10 ar dakika antreman yapılmalıdir sadece. Dişiyi seçerken üreim yapmadan 1 hafta önce dişi ile erkeği hiç antreman yaptırmayın ve hiç göstermeyin birbirlerine. Dişinin eğer karnı şişmişse ve karın altındaraptiye ucu kadar beyaz tüpçük çıkmışsa dişi hazırdır. Ve erkeğin kurlarına karşılık veriyorsa.
Üretim başlangıçı:
İlk başta 10 litrelik bir akvaryum veya 8-10 litrelik saklama kabı buluyoruz ayrıca leğende olabilir.suyu 10 cm dolduruyoruz azına kadar sakın doldurmayın erkek çok yorulur. Isıtıcıyı 26 yapın eğer akvaryum 10 litre ise ve siz 50 wat ısıtıcı kullanıyorsanız ayarına göre ayarlayın. Erkeği 2 gün önceden üretim yapacağımız akvaryuma koyacağız. Ve içine 1 strafor köpük. Daha sonra (2 gün sonra) dişiyi bir kavanozda suyun üstüne koyuyoruz.erkek dişiye kur yapacaktır. Ortalama 2-3 gün dişi orada kalacak. Ama şu belirtiyi görürseniz salabilirsiniz. Belirti: Dişi kavanozun içinde erkek kur yaparken başını eğiyorsa o zaman salabilirsiniz. Ama yinede 3 günde salın ne olur ne olmaz. Bu arada dişinin dolu olduğundan emin olun. Bide dişiyi yuvanın (yani strafor köpüğün) yakınına koyun ki gidip gelip erkek yorulmasın.
Dişiyi salma aşaması:
Dişiyi saldıktan sonra hava hortumundan hava verin. Ama saniyede 1 defa olacak şekikde. İlk başta dişiye vurabilir erkek. Dişi köşelere gidecektir. Çok fazla dövüp öldürmediği taktirde ayırmanıza gerek yoktur. Dişiyi saldıktan sonra akvaryumun üstüne bir tane havlu örtü gibi bir şeyle kapatın. (Sakın streç ile kapatmayın). İlk erkek sardığında yumurtalar çıkmayabilir. İlk 5 sarmada falan zaten yumurta çıkmaz. Çiftleşme 5 saat ile 2 gün içerisinde sürebilir. Bazı kişiler dişi yumurtaları döktükten sonra hemen ayırmak gerek yoksa öldürür erkek falan diyiyorlar. Ama öyle olmuyor. Bir kaç saat durmasından hiç bir şey olmaz. 2. Gün babayı ayırın. Ve hava vermeye devam edin. Bir hafta olduktan sonra straforu kaldırabilirsiniz.
Yavrular çıktı:
Yavrular çıktığında ilk olarak akvaryumun üstünü strafor ile kapatın. Yavruların akvaryuma hergün yarım litre olacak şekilde vana ile damla damla su ekleyin.
İlk 15 gün yavrulara artemia verin. Sonrasında yavaş yavaş ezilmiş kuru yem vermeye başlayabilirsiniz. Yavrular 1 cm olana kadar kendi kabında dursunlar. Sonra 10 litreden 15 e sonra 20 ye sonra 30 diye gider. Yavruları canlı yem ile beslerseniz aha hızlı büyürler. 5. Aylarından ihtibaren erkekleri tekleyebilirsiniz. Yani erkekleri ayrı kaplara ayırabilirsiniz. Dişiler birlikte büyüdüğü için sıkıntı yaratmaz. Ama eğer aralarında asilik yapan olursa onuda tekleyin.



Tamamen kendim yazdım kimsenin yazısından kopyalamadım. İnşallah buradaki herkes üretimi başarabilir 🙏
İyi hobiler işinize yaradıysa ne mutlu bana [:)]

İnşallah Herkes bol yavru alır [:)]

Soru sormak isteyenler sorabilir

Beğenenler: [T]208679,Burakt122[/T][T]222781,Enes ay[/T]
Teşekkür Edenler: [T]208679,Burakt122[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir