Betalarım Çiftleşmiyor ve Çok Saldırganlar


ZemichÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2012
İl: Ankara
Mesaj: 9
ZemichÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2012 01:25

Merhabalar,

Yaklaşık 3 hafta önce beraber yaşayan dişi ve erkek betalarımı şirketten eve getirmiştim, getirdikten sonra suyu tamamen değiştirmiştim ve sonuç olarak erkek betamın kuyruğu erimişti ( mantar belirtisi ). Daha sonra erkeği başka bir akvaryuma aldım ve Mikofish kullandım ve şu an kuyruğunun erimesi bitti ve eski sağlığına kavuştu. Ve bugün itibari ile tekrardan dişininde yaşadığı akvaryuma koydum, fakat koyar koymaz yaklaşık 1 saat dişi betam erkeği kovaladı, dışarı çıktım akşam eve geldiğimde dişi betamın dipte hareketsiz ve solungaçlarını ve ağzını açarak nefes aldığını gözlemledim. Ara ara erkek betam dişiyi kovalıyor ve dişi betamın kuyruğunun birkaç yerinde deliklerin olduğunu ( hırpalandığını ) gözlemledim.

Yaklaşık 2,5 ay kadar beraber yaşayan dişi ve erkek betalarım ( hastalık nedeni ile 2 hafta dişi ile erkeği ayırdım ) henüz hiçbir çiftleşme belirtisi göstermedi. Erkek yuva yapıyor fakat dişi erkeği beğenmiyor :) Erkek biraz yaşlı ( sanırım ). Bu nedenle çiftleşmiyor olabilirler mi ?

Hem bu saldırganlık hem de aylardır beklediğim bu çiftleşme ile ilgili tavsiyelerinize ihtiyacım var. ( Bu arada akvaryumum 30 lt )

Şimdiden teşekkür ederim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sensyÇevrim Dışı

Kayıt: 20/04/2012
İl: Adana
Mesaj: 354
sensyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2012 01:53
Böyle bir şeyin olması olağan bir durum. bir birlerini döverlerde severlerde bettalar böyledir.
şaka bir yana erkek köpük yapıyorsa ve çiftleşmiyorlarsa ya dişi hazır değildir kondisyon kazanması gerekir yada sen görmüyorsunudur. ayırıp kaliteli yemle beslemek lazım. zaten dişi hazır olduğunda karınlarında şişlik arkasında beyaz yada yeşilimsi bir nokta olur. dişi ile erkeği yan yana koymadan önce bir  birerini görecekleri şekilde 24 saat kadar ayırmakta fayda var. birini şişyeye yada yawruluğa koyup akvaryumda bekletebilirsiniz.
kolay gelsin.
sensy2012-06-18 01:54:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PasiFFÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/02/2012
İl: Izmir
Mesaj: 1236
PasiFFÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2012 02:30
Birbirlerini yemediklerine şükredin ve biraz bettanın doğasıyla ilgili makaleler okuyun derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir