Betta ağız kenarında beyaz pul yapılanma vs.


rutkaiÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2010
İl: Ankara
Mesaj: 98
rutkaiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2010 15:18
Fotoğraf: 

Fotoğraflar yeterince net değil farkındayım umarım fikir verebilmeniz için yeterlidir.
Canlıdaki Belirtiler: Yeni aldım.

Akvaryum Kapasitesi (litre): Henüz gözlemleme amaçlı plastik kapta.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Başka balık yok

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Dinlenmiş şebeke suyu

Filitrasyon: - 

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: - 

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Balığı henüz bu sabah aldım beyaz betta kolay bulunmuyor bende bir beyaz betta hayranı olarak kaçırmadım aldım bir takım şüphelerim var sağlık noktasında ekleyeceğim fotoğraflarda da göreceğiniz üzere boyun kısmında kırmızılık (kan toplanması diye korkuyorum) ve bir siyahlık var. Dediğim gibi balık çok genç bu yüzden örneğin kıç kısmında saydam bir yapı var balığın arkasını görebiliyorsunuz o görünen siyah kısmın iç organ olduğunu düşünüyorum fakat kırmızı kısımdan o kadar emin değilim. 
Bunlardan ziyade beni en çok endişelendiren yüzgeçlerin kenarındaki beyaz yapı, bu beyazlığı betimlemem gerekirse sanki oraya taş yapışmış gibi sert bir görünüme sahip ve kısım kısım daha parlak kısım kısım sarımsı parıltılı. Bu beyazlık konusundan bu kadar endişelenmdeki sebepte okulun içindeki havuzda üzeri mantar tutmuş olan siyah balığın üzerinde de buna benzer beyaz bir yapı görmüş olmam. Balığı alırken kadın akvaryumun içinden bir dünya ölmüş balık çıkardı :( bu da beni ayrıca korkuttu. 
-Sizce durumu nasıl?
-Tedavi için hangi ilacı önerirsiniz? (ilaç kullanmamaktan yanayım ama mecbur kalırsam kullanacağım.) 
-Eğer herhangi bir hastalık yoksa gerek akvaryum suyu gerekse balığın sağlığı için ne tür katkılar kullanmamı önerirsiniz?




Bildiğiniz gibi bettalar labirentliler sınıfındandır bilmeyenler için bu balıklar havadan oksijeni doğrudan alıp labirent adı verilen organlarında tutarlar bir nevi akciğer yani.
Az önce bettanın solungaçlarından 5-6 baloncuk attığını gördüm ne bu bettada ne de diğer bettamda böyle bir hareket daha önce hiç görmemiştim acaba solungaçların yanındaki mantar olduğunu zannettiğim beyaz yapı balığı rahatsız ediyor olabilir mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

engineerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/01/2009
İl: Kayseri
Mesaj: 2191
engineerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2010 17:58
Glossatella yada heteropolaria colisarum olarak bir arama yapın. Resim bulabilirseniz balığınızın üstündeki beyazlamalar aynı şekilde ise sera costapur kullanın geçer.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir