Betta akvaryumu kurmak istiyorum


Onur NergizÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10751,2[/B] [B]7454,3[/B]
Kayıt: 20/01/2010
İl: Adana
Mesaj: 3497
Onur NergizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2010 20:26
Arkadaşlar daha önce betta deneyimim oldu.(ne yazıkki kavanozda).Bettam 2 sene kadar yaşadı.Aldığım yıllarda daha akvaryumun a sı hakkında bilgiye sahip değildim.Akvaryumcuda bana bu balık bardakta yaşar dedi sattı.Şimdi ise 600 litrelere çıkaramış olduğum 2 adet karma cichlid tankım var ve çok memnunum.Ancak ben her zaman bitkili güzel bir akvaryum kurmak istemişimdir.Bu yüzden ufak bitkili bir  betta tankı kurmak istiyorum ancak sorularım var.
 
*Sizce akvaryum boyutu şekli nasıl olmalıdır? ben yüksekliği fazla olan Örneğin 35h 25 25 gibi bir akvaryum istiyorum.Nedeni ise fazla kum almama gerek kalmaması için.
*ısıtıcı gerekli olduğunu biliyorum ancak bu kadar ufak bir akvaryuma kaç watt önerirsiniz.Ayrıca içfiltre vs gerekirmi?
*Şimdi ise benim için en önemli soruya geldi.Betta ile hangi bitkiler olur?kum olarak lav kırığı var akvaryumcuda olurmu?Birde ben akvaryumcuya gittiğimde bana 50-60 liralık bitki masrafı çıkardı.Dedikleri ; Su düzenleyici damlalar gübreler ilaçlar.Açıkçası ben bu dediklerine pek inanmadım çünkü forumda bakıyorum herkes canlı bitki yapay bitkiden ucuzdur yapay bitki yerine canlı bitki alın daha ucuza gelir gibi terimler kullanılmış.Sizce bunlar yapılmadanda bitki baklırmı?
*dayanıklı bitki türleri hangileridir ve ışık kullanmalımıyım?Nasıl kullanmalıyım vede ne renk kullanmalıyım?
 
Sorularınızın yanıtlarını bekliyorum.Teşekkürler 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cgrcsrÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 1068
cgrcsrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2010 19:16
*Bettalar sığ suları severler yazmış olduğunuz ölçüler bence uygun,
*50 wat rahatlıkla yetecektir fakat fiyat farkının çok az olması göz önüne alınırsa 100 watt sizin için daha iyi olur. Elektrik sarfiyatının eşit olduğunu unutmayalım 2 si içinde.
*Bende ilk bitkili akvaryum kurmak istediğimde akvaryumcu elinden geldiğince kazıklamaya çalışmıştı 100 TL yi geçen fiyatlar verdi.Kum konusunda tam bi fikrim yok aquaclay kullanıyorum ben memnunum.Bitkiler konusunda ise Betta için su mercimeği gibi su üstü bitkileri daha iyi olur.Çok fazla bitki almayın onlar yerini sevince hızla çoğalırlar zaten. Ben hiç bitki gübresi kullanmadan sadece aquaclay ile bitkilerimi gayet sağlıklı yaşattım. Gerekmedikçe extra verilenleri bence almayın.
*Dayanıklılık konusunda elodea bitkisini tek geçerim:) Betta içinde uygundur. Eğer akvaryumun ölçüsünü 40*25*25 gibi yaparsanız sizin için daha iyi olur yoksa ışıklandırma sistemi sığmaz gibime geliyor. 40 CM olursa 34,5 Cmlik yada 36cmlik grolüx ışıklandırmalardan kullanabilirsiniz.
cgrcsr2010-02-16 19:20:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

roxorloopzÇevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 21
roxorloopzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2010 20:07
Bettalar labirentli tür olduğu için nefes almak için sürekli yüzeye çıkma ihtiyacı hisseder.  Genelde bardak gibi küçük hacimli yerlerde tutulduğu için kondisyon olarak zayıf olurlar. Yüksekliğin fazla olması bu yüzden iyi değildir, nefes almak için yüzeye çıkmak için çaba sarfettiklerinden çabuk yorulabilirler. Bettalar bitkileri severler fakat yüzmesini engelleyecek bitkiler koymamakta fayda var. java moss tarzı bitkiler daha hoş durur. Zaten küçük tankda bitki yetiştirmek te ayrı bir meziyet istiyor. Bitki konusuna çok takılma derim.

Bende bu aralar Betta'larla ilgileniyorum ,senin gibi show amaçlı bir tank kurmayı düşünüyorum. halfmoon, vt, ct erkekleri arıyorum lakin istediğim gibi bir balık bulamadım henüz. Varsa kaliteli, sağlıklı betta satan biryer benide bilgilendirirsen sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Onur NergizÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10751,2[/B] [B]7454,3[/B]
Kayıt: 20/01/2010
İl: Adana
Mesaj: 3497
Onur NergizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2010 08:58

Yorumlar için teşekkürler


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir