betta aldım


murat131Çevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2010
Mesaj: 224
murat131Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2011 10:03
Arkadaşlar bir tane mavi tül kuyruk betta aldım. ve 44-20(h)30  yani 24 litrelik bir akvaryuma koydu şu handa 10 litre su var yavaş yavaş yükseltiyorum elimde bir tane hindistan cevizinden mağara var 3 gün suda beklettim bir kerede üstüne sıcak su düktüm bu mağarayı betta akvaryumun içindeyken koysam bir sorun olurmu?
birde bettam ne zaman yem yemeye başlar?(kaç günde alışır)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

IşılÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1478
IşılÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2011 10:29
Merhaba, bettanız hayırlı olsun; sağlıkla uzuuuun bir zaman birlikte olmanızı dilerim.

Mağarayı bettayı rahatsız etmeden yavaşça koyabilirsiniz. Akvaryumunuzun bir fotoğrafını çekip buraya ekleyebilirseniz, eksikliklerinizi ve varsa yanlışlarınızı söyleyelim.

Öyle suyunu yavaş yavaş yükseltmenize gerek yok. Akvaryum yüksekliğinden 5 cm aşağıda olacak şekilde suyu doldurabilirsiniz. (Ama koyduğunuz su akvaryumdaki ile aynı derecede olsun, umarım ısıtıcınız vardır, olmalı çünkü. 25-26 derece iyidir betta için) Bir de balığı almadan önce akvaryumda biyolojik dengenin oluşması için akvaryumu kurup 1 hafta boş çalıştırdınız mı? (Yapmanız gereken buydu) Ayrıca nasıl bir su kullanıyorsunuz? Ya hazır damacana içme suyu veya şehrinizin çeşme suyu iyiyse 4-5 gün ağzı açık olarak dinlendirilmiş çeşme suyu kullanmanız gerekir.  Akvaryumunuzun kapağı var mı? Bettalar çok güzel zıplarlar... Kapağı yoksa bile şimdilik herhangi bir şeyle kapatmanızı tavsiye ederim.

Yem için net bir şey söyleyemem. Benimki aldığım gün yemeye başlamıştı. Ancak yeni ortamına alışma sürecinde 1-2 gün yem yememesi normal kabul edilir, fakat bu süre uzarsa bir terslik var demektir. Hangi yemi veya yemleri aldınız bettanız için?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir