Betta bakımı


haktan123321Çevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 26
haktan123321Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2012 13:58
Arkadaşlar 50 litrelik bir akvaryumum var. İçinde sadece iç filtre var ama filtre hava kabarcığı da yapıyor. Isıtıcım yok. Su sıcaklığı 26 derecede sabit. Betta bakmak istiyorum. Sizce şartlar uygun mudur? Bettanın yanında hangi balıkları besleye bilirim? İlk kez bir Betta besleyeceğim. Betta  için neler yapmalıyım? Filtreyi günde kaç saat açmalıyım? Nasıl beslemeliyim ve daha birçok Betta bakımıyla alakalı şeyleri bilmek istiyorum. Şimdiden sağolun.
vuslat2012-09-19 14:09:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2012 15:19

50 litre tankın ölçülerini de bilsek iyi olurdu ama şimdilik şöyle yardımcı olmaya çalışayım.

 
Bettalar çok yüksek su seviyesini pek sevmiyorlar. 40cm beslemek için iyi fakat üretim yapmak da istiyorsan, 30cm'i geçirmemeni tavsiye ederim.
 
50 litrelik bir tanka 1 erkek 1 dişi betta'yı gönül rahatlığıyla koyabilirsin. iri ve büyük yapraklı bitkiler ve su yüzeyinde biraz da pisttia ile çok güzel bir ortam oluşturabilirsin Bettalara. Bitki olarak Jawa fern veya Echinodorus türü bitkileri önerebilirim.
 
Bettalar fazla hareketli suyu çok sevmeselerde filitreleme onar için üreme dönemi dışında pek bir sorun yaratmaz. Belirli aralıklarla suda hareket olması onlar için de kurak dönemden sulak döneme geçiş similasyonu gibi olacağından pek sıkıntı olmaz. Erkek köpük yuvayı yapabilmesi için suda fazla hareket olmaması gerek. O dönemde filitre kapatılmalı. Bu arada Bettalar sudaki oksijenle değil bildiğimiz havadan soluma yapacaklrından suya ekstradan hava motoru ile hava verilmesine gerek yok. ara sıra çalıştırılacak iç veya dış filitre de bu işi görür. Yavru alma aşaması ve o yavruların büyütülmesi aşaması tam bir işkence. Yavrular o kada minik oluyorlar ki bildiğiniz hiç bir yer onlara yedirilemiyor. ilk bir iki hafta geçene kadar haşlanmış yumurta sarısı ile suyu çok bulandırmadan beslemelisiniz. Bu arada Anne ve babayı da tanktan ayırmanız gerek.
 
Neyse başlangıç için bu bilgiler yeterli olur sanırım. Betta başka balıklarla da bir arada bakılabilinir ama yine de yalnız başlarına beslenmesinde yarar var. Hatta 50 litrelik tanka 1 erkek 2 dişi şeklinde de betta koyabileceğinizi hatırlatarak size hoşçakal diyeyim.
 
Sevgiler saygılar
 
Eray

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir