Betta balığına uygun bitki-ışıklandırma-akvaryum konusu


mnggkyÇevrim Dışı

Kayıt: 26/06/2011
İl: Izmir
Mesaj: 53
mnggkyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2011 21:14
Arkadaşlar şu anda betta balığımı fanusun dikdörtgen hali kadar biraz daha büyük bir akvaryumda besliyorum.Bugün elime biraz para geçti ve akvaryumumu yenilemeye karar verdim.
Öncelikle
bu tarz bir akvaryum baktığımı söyleyeyim.Fiyatı ne kadar olur camcıda yaptırsam veya direk hazır alsam?
Boyut olarak da söyleyeyim uzunluğu en az 30 cm olsun  istiyorum ama akvaryuma da 40 liradan fazla para vermek istemiyorum.Ne kadar vermem gerekicek böyle bir akvaryum için?

Ve şu anki akvaryumumda yer yok diye bitki filan bulundurmuyordum ama yeni akvaryuma geçersem bitki de alacağım hangi bitkiyi tavsiye edersiniz betta için? Ve lütfen pahalı olmasın.Bir köke en fazla 5 tl verebilirim.

Işıklandırma konusuna gelince ben sanki bir yerde betta balıkları ışıklandırma sevmez diye okumuştum doğru mudur?
Çünkü eğer bitki olacaksa ışıklandırma da olmalı.Eğer okudum şey doğru değilse ışıklandırma da alacağım ve ona da 15 tl bütçem var.Geceleri ışıklandırmayı açıp akvaryum karşısında uyumak güzel olur diye düşünüyorum

Şimdilik sorularım bu kadar,teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatihbozdagÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/12/2010
İl: Adana
Mesaj: 1391
fatihbozdagÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2011 21:43
30*30*30 veya 40*30*30 cm şeklinde küp akvaryum yaptırabilirsin her hangi bir camcıda, bütçeni de aşmaz. Küp akvaryumlarda çok güzel dekor yapabilirsin. Hazır almaya kalksan en az 130 tl tutar. Tavsiyem camcıya yaptır. Saz, anubias, tilkikuyruğu gibi bitkileri kullanabilirsin, bakımı kolay ve bütçeni aşmaz. Çok güçlü ışığa ihtiyacın yok, tasarruflu bir lamba yetecektir, malzemeleri alsan kendin bile yapabilirsin veya küçük bir masa lambası da olur ve bir miktar su üstü bitkisi edin, su mercimeği olabilir, hem bettanın yuva yapmasına yardımcı olur, hem de ışıktan korunacak alan olur. Ve son olarak akvaryumun karşısında uyurken ışığı kapatmayı unutma 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mnggkyÇevrim Dışı

Kayıt: 26/06/2011
İl: Izmir
Mesaj: 53
mnggkyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2011 23:48
[QUOTE=fbozdag]30*30*30 veya 40*30*30 cm şeklinde küp akvaryum yaptırabilirsin her hangi bir camcıda, bütçeni de aşmaz. Küp akvaryumlarda çok güzel dekor yapabilirsin. Hazır almaya kalksan en az 130 tl tutar. Tavsiyem camcıya yaptır. Saz, anubias, tilkikuyruğu gibi bitkileri kullanabilirsin, bakımı kolay ve bütçeni aşmaz. Çok güçlü ışığa ihtiyacın yok, tasarruflu bir lamba yetecektir, malzemeleri alsan kendin bile yapabilirsin veya küçük bir masa lambası da olur ve bir miktar su üstü bitkisi edin, su mercimeği olabilir, hem bettanın yuva yapmasına yardımcı olur, hem de ışıktan korunacak alan olur. Ve son olarak akvaryumun karşısında uyurken ışığı kapatmayı unutma [/QUOTE]

İlk önce ışık konusunu sorayım gece yatmadan önce akvaryumun ışıklandırmasını kapatacak mıyım?
Yani gece açılmayacak mı o ışıklandırma? Yoksa odamın ışığından mı bahsettin?
Onun dışında bu ışıklandırmayı ben güzel bişey olsun istiyorum sıradan bir lamba veya ampül değil.Işıklandırmayı petshoptan alacağım değil mi?

Anubias ve tilki kuyruğu hoşuma gitti dediğin gibi su mercimeği de kullanacağım.

Peki benim için en önemli olan ışık konusuna tekrar dönelim
Kaç watt olmalı veya sizin önerebileceğiniz bir model var mı direk gitsem onu baksam?
Ve aldıktan sonra(florasan gibi birşey olacak sanırım) nasıl onu monte edeceğim akvaryuma?
Bir de bu ışıklandırma prize mi takılıyor yoksa pilli filan mı oluyor?

Not:Küp akvaryum pek düşünmüyorum.Dikdörtgen daha çok hoşuma gidiyor.
mnggky2011-08-30 23:53:23

Teşekkür Edenler: [T]206043,Ömer19[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatihbozdagÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/12/2010
İl: Adana
Mesaj: 1391
fatihbozdagÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2011 01:10
Akvaryumun ışığından bahsediyorum Işık kullanım saatleri tank içerisinde ki bitkilere bağlıdır, geceden sabaha kadar ışık açık kalırsa yosunlaşma olur ve bu iyi bir şey değildir, onunla uğraşırsın. Yani gece uyumadan önce ışıkları kapatıyorsun. Işıklandırmayı güzel bir şey istiyorum demişsin de güzelden kastın ne? Renga renk bir sistem mi, yoksa kaliteli bir sistem mi? Renga renk bir sistem istiyorsan ana renklerden oluşan bir led sistemi yaptırabilirsin ama senin belirlediğin bütçeyi geçer. Akvaryumcularda satılan 3 farklı renkten oluşan florasanlar var ama senin isteklerini karşılamaz. Ben ışık konusunda renga renkliğe sıcak bakmasam da beyaz ve maviyi önerebilirim güzel görünüyor. Kaliteli bir şeyler istersen sylivana, grolüx, aquastar al derim ama yaptırağın tankın ölçüsünde bulunur mu bilmem. Bitki seçimin iyi olur. Kullanacağın bitkiler ışığa fazla ihtiyacı olan bitkiler değil, onun için fazla wattlı ışığa gerek yok, sana tavsiyem piyasada satılan normal florasanlardan al akvaryumun boyuna uygun olanı, bir beyaz bir mavi seni ve tankını tatmin edecektir. Elektrik işlerinden anlamıyorsan malzemeleri elektrikçiden al ve o montajı yapar. Florasanları kapak görevini yapacak bir şey yapıp ona sabitliyorsun. Küp akvaryumdan kastım eni geniş olandır, dekor olayı daha güzel oluyor ve balıklar içinde çok iyi olur.
Yazı biraz uzun oldu galiba 
Neyse sana kolay gelsin. Kurulum boyunca elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mnggkyÇevrim Dışı

Kayıt: 26/06/2011
İl: Izmir
Mesaj: 53
mnggkyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2011 20:54
Teşekkürler bütün bilgiler için ben bugün aldım akvaryumu ama bitki ve ışıklandırma daha almadım.Yani onları almaktan korkuyorum açıkçası birinci korkma nedenim akvaryumu tamamen boşaltmak çok zahmetli bir iş.Sonrasında uğraştırıyor baya.Ve iyi dikebilir miyim bitkiyi korkusu var.
Ayrıca bir de ışıklandırmayı kuramamaktan korkuyorum nasıl oluyor bu tarz şeyler hiç bilmiyorum.Şu an akvaryumum baya boş kaldı.Şimdi çektiğim resim:
Soldaki eski akvaryumumdu balık için çok lüks olmuştur diye düşünüyorum

Bu arada ben bir de bettayla yaşayabilecek bir su canlısı arıyorum.Sanırım balıklar pek yaşayamıyor ama çöpçü balığı yaşıyormuş.Ondan almalı mıyım? 
Bir zararı olur mu? Bir de bu balıklar diğer balıkların dışkısıyla değil dipdeki yemlerle besleniyormuş ama benim bettam hiç dibe yem bırakmıyor ki hepsini yiyiyor.Ne yapmalıyım?
Başka salyangoz türü filan varsa bettayla yaşayabilecek söylerseniz sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir