Betta Kuyruk Erimesi Ve Salyangozlar


mehmetkaygiÇevrim Dışı

Kayıt: 14/08/2018
İl: Manisa
Mesaj: 9
mehmetkaygiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2018 18:38
Geçtiğimiz günlerde balığımda kuyruk erimesi olduğundan şüphelenmiş ve bir konu açmıştım. Orada sanırım fazla belli olmamasından kaynaklı birkaç arkadaş hastalık göremediğini söyledi. Fakat şu an hastalık oldukça belli ve kuyruklarda yıpranma ve kopuklar artmaya başladı. Yaptığım araştırmalara ve genel bilgilere göre tedavi için bugün petshoptan Mikofish Süspansiyon isimli ilacı aldım.

8 litrelik bir akvaryumum var. Normalde 2-3 günde bir %40 su değişimi yapmama rağmen balığımın neden bu hastalığa yakalandığını bilmiyorum. Filtrelemeyi küçük boy bir pipo filtre ile yapıyorum.

Tedaviye şu şekilde başladım;
Önce %50 su değişimi yaptım. Daha sonra akvaryumumdaki filtre ve bitkileri(elodea) çıkardım. Şu an sadece dekor olarak kullandığım 3 adet taş ve balığım duruyor. Mikofish'in kutusunda 10lt için 2.5cc yazıyordu. Ben yaklaşık 2cc kullandım. Şu anda durum bu. (Çoğu yerde karantina için ayrı bir yer olmasını önermişler fakat şu anda ek bir akvaryumum yok ve balığımı daha da küçük bir kaba koyarak daha da strese gireceğini düşündüm.)

Fakat bunları yaptıktan yarım saat sonra beni şaşırtan bir şey fark ettim. Akvaryumumda minik minik salyangozlar var. Onları sanırım aldığım elodea bitkisiyle içeri taşıdım. Acaba onların böyle bir hastalığa sebep olma şansı var mıdır? Birkaç yerde salyangozların akvaryum için yararlı canlılar olduğunu okudum. Bilgi ve tecrübesi olanlar yardımcı olursa sevinirim, hem hastalık tedavisi hem de salyangozlar için ne yapmalıyım, balığımı nasıl daha sağlıklı ve mutlu hale getirebilirim?

Bu minik salyangoz ve bunun gibi sanırım 3-4 tane daha var:
[IMG]http://i.hizliresim.com/qvnyAD.jpg[/IMG]


Bu başlıkta balığımın tedavi sürecini de paylaşmak istiyorum böylece başkaları da hastalıkla ilgili tavsiye alabilir.

Tedavi Gün 1 (25.08.2018)
[IMG]http://i.hizliresim.com/1E07pD.jpg[/IMG]

Beğenenler: [T]1,bjkalley[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir