Betta Üretme denemelerim


aquaboyÇevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 384
aquaboyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2009 23:05
Selam,
Elimde 1 dişi 1 de erkek betta var.Ayrı tanklarda onlara güzelce baktım.Erkek Kendi akvaryumunda balon yapıyor renkleri soluk değil bu onun sağlıklı olduğunu gösteriyor,dişide aynı şekilde renkleri soluk değil düzgün yem yiyor ve kabında çok hareketli.Erkek bettaya baktığım 20 litrelik akvaryuma saydam bir boru koydum ve o bölmeyede dişi bettayı koydum erkek kur yaptı, yüzgeçlerini kabarttı ,dişide ona karşılık verdi yaptığı hareketlerin aynılarını yaptı , hazır yuva varken dedim kaldırayım belki yumurtlar, 3 kere kaldırdım 3 ündede dişi yumrtlamadı erkek dişiyi öldüresiye kovaladı.Allahtan 3 ündede dişi zarar görmeden aldım dişi yaklaşık 3-4 saattir akvaryumda akvaryuma alışkın, erkek yaptığı kurları sürdürüyor.Bu gece bıraksam ve yarın daha büyük bir yuva ile karşılaşsam yarın balıkları çiftleştirebilir miyim?Boruyu kaldırmak için uygun zamanı tam olarak nasıl anlayabilirim?
 
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alwerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 156
alwerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2009 10:32
Aynı durum bende de var. bir türlü çiftleşmiyorlar. Başka bir erkek aldım. su piresi sipariş verdim. iyice bir kondisyon kazansınlar tekrar denemelere başlıyacağım. inş sorun çıkmaz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mightymuratÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2008
İl: Samsun
Mesaj: 1556
mightymuratÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2009 10:42
Betta yı yumurtlatmış biri olarak tubifexin çok etkili olduğunu söyleyebilirim. Ama aynı zaman dada yumurtaların mantarlaşmasına yol açıyor. Kurutulmuş kurt kurusu , kan kurdu , kuru tubifex ile bir süre besiye alın balıkları ayrıca yumurtlama olursa akvaryumun üzerini battaniye yada kumaş,naylon poşet gibi bir örtüyle örtmelisiniz.Yavrular annebabaları gibi havadan oksijen alıyorlar. Akvaryumda nefes aldıkları havanın sıcaklığı soğuk olursa solunum organları zarar görüyor ve yavrular ölüyor. Umarım başarılı olursunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir