betta üretmek


psychologÇevrim Dışı

Kayıt: 14/06/2010
İl: Izmir
Mesaj: 1
psychologÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2010 23:41

Selamlar

Betta üretimini az anlatayım istedim.Tavsiyem size sabahlara kadar konu aramayın nasıl yapacağım diye düşünmeyin yapılması gerekenler ve malzemeler tek tek anlatacağım.
Önce ben kendi durumumu anlatayım. En küçük akvaryumlar var 5TL lik  onlardan bitane ve akvaryumu 7 cm lik bölümden camla bölün ben silikon koymadım kendi kesdiğim camı sıkıştırdım.
Dişiyi buraya atın direk erkeği diğer tarafa atın ve suyun üstüne 0.5 lt lik küçük su pet şişesi gibi bir şişenin dibini 3 cm kalacak şekilde kesip kuru şekilde koyun ıslak olursa durmadan suya batıyor. Önemli olan suyun üstünde kalabilmesi daha sonra akvaryumun üstünü cam yada sitreç film gibi birşeyle örtün şeffaf olsun kenarlarda delik olsun iki taraflı biri dişiye yem vermek için öbürü erkeğe,
sonra tubifex kullanın.Günde 2-3 kez tubifex ile dişiyi 1 kerede erkeği yemleyin ve bekleyin
erkek petin altına köpürcük yapacaktır.Dişini karnının arkasından dikine sanki derisi yarılmış gibi çizgiler olacak ve tam net olmadan hazır olmaz çizgiler abartıya gelinceye kadar bekleyin.
Sonra 1 gün yemleme yapmayın dişiyi hazır olunca erkekte köpürcük yapmışsa atın yanına az bekleyin cilveleşcekler erkek hafiften ısırcak erkek dişiye gidecektir.Bu esnada eğer dişi 15-20 dakika içinde erkeğin karnına doğru yan girmeye çalışmıyorsa hazır değil demektir yan yan gidip karnının altına girecek.Burda izliyeceksiniz ve bunları yapıyorlarsa bırakın 5 dakika içinde yumurta dökme başlayacaktır.Erkek dişiyi sarıp sıkacak ve yumurtalar dökülecek.Döküldükten sonra dişi 15-20 saniye baygın kalacaktır.Sonra kendi haline gelir bu işlem 1-1.5 saat kadar sürüyor dişi ayılıp bayılıyor
Not: akvaryumda hava, su temizleme,dip çekim  hiç bişey yapmayın 1 hafta hiç oynamayın suyla .
Ayrıca alt kısım sırf cam olacak taş kum koymayın beta dışkısı yem pisiliği olsun onlar birşey yapmaz.
En son işlem bitince dişi kaçmaya erkek ısırmaya başlıyacaktır.O zaman dişiyi alın artık
ve erkeği ağzındaki yumurtalarla baş başa bırakın akvarumun üstünü gene kapatın 2 gün suyu titretmeden bekleyin sonra erkeğide alın yavrular 2 günde gözle görülür hale gelecektir ama bir su piresinden dahi küçükler seçmek çok zor.2 gün yem vermeyin sonrasında ben kabuğu inceltilmiş artemia kullanıyorum tavsiyemdir açma derdi yok kabuğuyla yiyorlar.Hayırlı üretmeler.
KaPTaN2010-06-15 00:45:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir