Betta yavrularım olmuş nasıl bakıcam?


bettafunÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 532
bettafunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2011 09:45
Selamlar 

Bir hafta kadar önce ortadan ikiye bölünmüş akvaryumumda dişi erkeğin tarafına geçmiş. Evde de kimse olmadığı için bütün gün beraber kalmışlar. Eve geldiğimde dişiyi ayırdım. Bu gün sularını değiştirmek için dip çekimi yapmaya basladım. Suyun yarısını falan dişinin olduğu taraftan çekmiştim ki birden erkeğin köpüklerinin arasında siyahlıklar olduğunu farkettim. Daha dikkatli baktığımda kıpırdadıklarını gördüm. Sonra suyu incelediğimde çok küçük yavruların suyun içinde yüzdüklerini gürdüm. Hiç beklemediğim bir şeydi. Hemen sularını tamamladım. Erkeği o bölümden aldım. Erkeğin yavruları yememesi çok ilginç. Üç dört gündür suyun dibinde hareketsiz yattığını görüp erkek için endişeleniyordum. Hayvan demek ki yavrulara yaklaşmak istemiyordu. Neyse su anda yavruları yaşatmak için ne yapabilirim. Köpük içinde olup suya ulaşamayan yavrular var. Yuvayı bozup onları da suya atayım mı? Yavrular tabanda duruyorlar ve arada suyun yüzeyine doğru yüzüyorlar. Yavruların bu kadar küçük olacaklarını tahmin etmiyordum. Gözle zor görünecek kadar küçükler. Açıkçası bu kadar küçük olduklarını gördükten sonra onları yaşatmanın çok zor olacağını anladım. İnşallah yaşatabilirim. Sizlerinde değerli önerilerinizi bekliyorum.

 Bu arada dişi Bettamda beyaz benek hastalığı oluştu ve bir gözü matlaştı. Yine erkeğinde bir gözü matlaştı. Bu hastalığın tedavisi var mı acaba? 
vuslat2011-10-25 11:50:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EksiÖgrenciÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 284
EksiÖgrenciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2011 09:48
Eğer erkeğiniz tecrubesiz değilse zaten yavruları yemezler.Hatta yavruları korurlar.Köpükler düştüğünde tekrar onarırlar vs.Yavrulara çok faydaları var .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bettafunÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 532
bettafunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2011 10:00
Arkadaşlar akvaryum ve balık bakmak konusunda çok acemiyim. İlk akvaryumum ve yaklaşık üç haftadır bu işin içindeyim. Ve bu üç hafta içinde lepisteslerim yavru yaptı. Ve şimdi de betalarım yavru yaptı. Bende ne yapacağımı bilemiyorum. Gerçi lepistes yavruları beta yavrularına göre çok büyükler kendi başlarının çaresine bakabiliyorlar ama bu beta yavrularına nasıl bakıcam bilemiyorum.

En kötüsü de dişi ve erkek betamın birer gözleri matlaştı. Bakteriyel bir rahatsızlık herhalde ama onlar için de üzülüyorum.

Sevgili üstadların yardımlarını bekliyorum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir