Bettam çok agresifleşti


chilloutÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2008
İl: Ankara
Mesaj: 88
chilloutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2008 12:37
Merhaba arkadaşlar.Çiftleştirmek üzere aldığım bettalarımı akvaryuma koydum.Su sıcaklığı,yüksekliği,akvaryum zemini v.s herşey şu anda olması gerektiği gibi.Erkek balık köpük yuvayı hızlı bir şekilde yapıyor.Uzun zamandır birbirine alışık olan iki balık.Dişim şu anda üremeye hazır.(Alt kısmında beyaz tüpçük çıkıntısı var ve şişman) Köpük yuva bayağı büyüdü.2 gün önce aradaki camı kaldırmayı düşündüm ancak erkek betta camı kaldırmadan önce bile çok seri bir şekilde dişi bettanın üzerine gidiyordu.Hatta bir keresinde camı fark edemedi sanırım ve cama çarptı.Camı açtım ve akvaryumda çok süratli bir kovalamaca başladı ve bir kaza olmaması için camı kapadım.Erkek hala çok agresif ancak yumuşama var gibi.Sizce bunun sebebi ne olabilir? Şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tyler DurdenÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 23
Tyler DurdenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2008 14:34
Üreme döneminde böyle agresif hareketler görülebilir. Bir süre daha arada camı tutun. Camı kaldırdığınızda dişinin saklanması için mutlaka bir yer olsun akvaryumun içinde. Bir süre sonra çiftleşeceklerdir. Çiftleşme olduktan sonra balıkları tekrar ayırmanızda fayda var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

chilloutÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2008
İl: Ankara
Mesaj: 88
chilloutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2008 00:23

Merhaba, öneriniz üzerine camı açtım , isz biraz daha cam platformun arada kalmasını söylemişsiniz fakat yaklaşık olarak 3 haftaya yakın zamandır birbirlerini sürekli görüyorlardı, normalde dişi durumdan memnun oluyor ve sürekli camın hizasında durarak erkeğe bakıyordu fakat camı açınca işler değişti, erkeğin kabarmasından dahi korkar bi durumda dişi hatta bugün çok sert bir darbe aldı tam orta kısmından ve sesini bile duydum yani. Açıkcası üzülüyorum dişi balığa sürekli hırpalanmasına daha öncesindede mavi renkteki erkek betta ile bir araya getirmiştim yine aynı durumda olmasına rağmen ( köpük yuva ve şartlar hazır olmasına rağmen) çifleşme gerçekleşmedi ve problemin erkekte olduğunu düşünerek onun yerine sarı betta getirdim ama sonuç yine aynı olunca yaklaşık 2 aydır beklemenin artık boşa gittiğini düşünüyorum. Aceba dişide mi bir problem var onları sinirlendirecek bi durummu söz konusu ?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir