Bettam Zor Hareket Ediyor


zeyneplimerveÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 09/05/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 2
zeyneplimerveÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2017 21:50
Merhaba,

Sahibi yurt dışına taşındığı için devraldığım, üç buçuk yaşında bir betta balığım var.

Yaklaşık üç haftadır hareket etmekte zorlanmaya, hep dipte takılmaya başladı. Yüzeye çıkarken de sanki arkadan çekiyorlarmış da, bin bir zahmetle zor ilerliyormuş gibi yavaş yavaş yüzüyor. Yemlenmesinde, dışkısında bir sorun yok gibi ama sol yanında toplu iğne başı kadar, yuvarlak bir şişlik var sanki. Yeme fişek gibi fırlayan balığın yüzeye çıkması şimdi 10 saniyeyi buluyor zar zor... :(
Arada bir yüzdüğünde hemen yorulup, yanlamasına, diklemesine, öne doğru, arkaya doğru (nasıl denk gelirse) bir anda durup dibe çökmeye başlıyor.
Kabızlık, dropsy, yüzme kesesinde sorun, her hastalığı varmış gibi geliyor bana ama yaşlılıktan da olabilir belki. Konuya hakim birileri yol gösterebilirse çok mutlu olurum. [:3]

Silindir şeklinde, 7-8 litrelik bir tankta tek başına yaşıyor, pul yem veriyorum. Bir sürü hastalık atlattık birlikte ama buna çözüm bulamıyorum, çok üzülüyorum. :(

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emokaan82Çevrim Dışı

Kayıt: 09/01/2017
İl: Ankara
Mesaj: 211
emokaan82Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2017 12:06
Merhaba,

Öncelikle beta küçük hacimlerde de fanusta bile yaşar diye bakılıyor ama 7-8 lt den çıkarıp daha büyük bir hacim alırsanız bile canlanma görebilirsiniz. Şişlik falan diyorsunuz, bir sıkıntısı olabilir de balığın tabi, resim çekip gönderirseniz aslında daha iyi yorum yapılabilir.

+1: [T]188146,Xzyfos[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

özlemazukiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/08/2016
İl: Ankara
Mesaj: 492
özlemazukiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2017 13:48
Şişlik dediğiniz tümör olabilir. Bendeki ilk başta sanki içinde bir şey varmış gibiydi sonra tüm ve arka tarafa da geçecek şekilde büyüdü ama yaklaşık 8 ay yaşadı. Youtubeda balık veterineri bir adam tümörü yakmıştı halâ acaba yapılabilir miydi, yapan varmıdırı düşünüyorum.
Bahsettiğiniz her şey olabilir. 3.5 yaş büyük bir yaş. 7-8 litreden daha büyük litre hiç bir işe yaramaz, yaramadığı gibi de yorar.
Betanızin su degisimlerini sıklastirın, iyi kalite granül bir yem ya da bulabiliyorsanız canli tubiflex süper olur. Son zamanlarda stres yaratacak durum olup olmadigini kontrol edin. Dediginiz gibi yüzeye çıkmalar gittikçe zorlaşırsa yüzeye yakın süzgeçlemenizi öneririm. Yüzeye çıkma ihtiyacında yorulmadan hareket etmesini sağlarsınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir