Beyaz Benek Geçmiyor


eyup.metinÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 59
eyup.metinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2010 02:12
Fotoğraf: Yok

Canlıdaki Belirtiler: Saklanma, Halsizlik, Beyaz Benek, Kuyruk Kısma

Akvaryum Kapasitesi (litre): 20

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 5 Lepistes, 2 Moli, 4 neon, 2 pembe zebra (hepsi küçük)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 27derece

Filitrasyon: Atman İç Filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Deep Dezopur, Kaya Tuzu, Deep Fix Multivitamin

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Kısmi su değişimi iki haftada bir, buharlaşan su yerine su ekleme haftada bir, en son %50 su değişimi yapıldı.

Merhabalar, akvaryumuma eminönünden balık aldıktan sonra balıklarımda hastalıklar meydana çıkmaya başladı ve kısa sürede yeni aldığım balıklar öldü. Balıklarda çok miktarda olmasa da beyaz benek baş göstermeye başladı. Bunun için Deep Dezopur kullandım, ama diğer metilen mavileri gibi değil her ne kadar her litre için bir damla dese de 2 damla akvaryumu masmavi bir hale sokuyor. Akvaryumda iç filtreyi aynı zamanda oksijen sağlayıcı olarak kullanıyorum metilen mavisi damlattığımda bunu kapatamam yani. Bir kaç gün geçmesine rağmen balıklarım düzelmedi. Hastalıklar sadece lepisteslerde ve molilerde var. İnternetten yaptığım araştırma ışığında yeni ilaçlar ve su hazırlayıcılar keşfettim bu konuda da yardımınıza ihtiyacım var.
1.Deep Fix Beyaz Benek İlacı: Bu ilaç diğer metilen mavilerine nazaran malaşit yeşili içermektedir.
2.Contra Ichthyo
3. Deep Fix Torf Su Hazırlayıcı

Sizce hem şuan tedavi aşamasında hem de ileride koruyucu olarak Deep Fix Beyaz Benek mi alsam yoksa Contra Ichthyo daha mı kaliteli? Ayrıca Deep Fix Torf hakkındaki düşünceleriniz nedir.

Şuan elimde Deep Fix Dezopur ve Deep Fix Fistavit Multivitamin var.

Saygılarımla


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2010 02:40
O akvaryuma o balıklar aşırı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2010 03:46
Çok hata yapmışsınız. Ana tanka ilaç kullanılmaz. Bütün balıkları tek tek toplayıp elde batticon lu kulak pamuğuyla silmelisiniz. Fakat suyu iyi durumda bir akvaryum olmalı. Stresleri az olmalı ve sucaklığı 28-29 a çıkarmalı. Fakat oturmuş akvaryumunuza ilaç kullandığınız için tedavi çok zor. İki seçeneğiniz var 1 gölnünüz el verirse ötenazi yapıp yeniden temiz kurulum. 2 ana tankın oturması için bekleyip sonra tedaviyi başka yerde yapmak ki bu arada hayatta kalabilirlerse. Eminönünden çiçek bile alınmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yigitapÇevrim Dışı

Kayıt: 13/09/2010
İl: Ankara
Mesaj: 72
yigitapÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2010 11:43
O kadar küçük bir akvaryumda o kadar fazla balığı doldurmayı siz mi akıl ettiniz ? Balık başına 25 litre düşmesi gerekirken 2 litre bile düşmüyor Allah akıl fikir versin yazık mı değil o balıklara.Balıklar strese girer sürekli hastalıkların geçmesi zor olur.Bence balıklarınızı azaltın derim güvenilir bir akvaryumcuya verin.Tedavi için de biyoteknik biyoichtyo ilacı da var ben kullandım gayet iyi sonuç verdi contra-ichtyo'nun sahtesi çok yapılıyor onlar da mürekkepten başka bir şey değil. yigitap2010-09-26 11:44:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir