Beyaz benek hakkında ;


£rkan ÖztürkÇevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2011
İl: Bursa
Mesaj: 116
£rkan ÖztürkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2011 10:32
  Arkadaşlar 100 litre akvaryumu beyaz benek sarmıştı. 6 balıgın 4ü beyaz benek hastalıgına kapıldı. O balıkları baska bir akvaryuma aldım. Şimdi ise 100litreye yeni balık eklediğimde onlarada bulasabilirmi diye tereddütteyim. suyu değiştirmedim ve sadece zeminde kum var. Sizce buraya yeni balık eklediğimde onlarada bulasabilirmi ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vedat55Çevrim Dışı

Kayıt: 02/12/2009
İl: Samsun
Mesaj: 105
vedat55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2011 11:18
Merhaba,öncelikle geçmiş olsun,yapmanız gereken şey "korkulu rüya görmektense hiç uyumamak daha iyidir" misali davranarak üşenmeden tankın en az yarısını boşaltarak dinlenmiş su ile yeniden doldurun,filtrenizide içindeki beyazbenek sporlarından arındırıp temizleyin ve bundan sonra ön koruma amaçlı olarak tankınıza contra damlatın,2-3 saat sonra beslediğiniz türleri yazmamışsınız ama diğer 2 balığıda ayrı bir yere alarak(içinde karides,bitki vs yok ise)ısıyı 30-32 dereceye çıkartın ve birkaç saat sonra yeniden ideal ısısına getirin bu işlemlerden sonra gönül rahatlığı ile sağlıklı balıklarınızı ilave edebilirsiniz.sağlıklı balıklar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

f.torresÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/02/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3000
f.torresÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2011 11:19
Beyaz beneğe yol açan parazit her suda bulunur sizin yapmanız gereken ani ısı değişimlerine yol açmamak.Balıkları eklerken suya alıştırın balıkları poşetten çıkarıp hemen akvaryuma salarsanız beyaz benek olabilirler su değişimlerinde ekleyeceğiniz su akvaryumdaki su ile aynı sıcaklıkta olursa beyaz benek sorunu yaşamazsınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

£rkan ÖztürkÇevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2011
İl: Bursa
Mesaj: 116
£rkan ÖztürkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2011 23:30
  Beyaz benek ani sıcaklık değişimi,su degişimi vb gibi sorunlardan olmadıgını düşünüyorum. Balıklarım gerçekten sağlıklıydı hatta anlatamam fakat hiç bir akvaryumda görmedim bu kadar canlı balıkları.Şuan beyaz benek olmasına rağmen hiç bir değişiklik yok aynı canlılıklarındalar. ilerlemediğini düşünüyorum.Bu arada lepistes besliyorum ilk önce içinde 50-60 kadar yavru olan 35 litrelik yavru akvaryumumda oldu sebebi ise artemiadan oldugunu düşünüyorum hatta eminim diyebilirim.Artemiaları çıkarttıktan sonra yıkamadan süzüp yumurtalarından ayırıp veriyordum. temizlemem lazımdı ve doğrusu aklımda olmasına rağmen aceleyle unutmuşum temiz suda arındırmayı. o olaydan sonra birşeylerin olacagını biliyordum ve beyaz benege yakalandılar. Neden eminim diye soracak olursanız yavrular artemia verdiğimin aynı günü hasta oldular. Anaçlara 2 gün artemia vermemiştim gayet sağlıklıydılar beyaz benek yoktu. Verdikten sonra onlarada bulaşınca sorunun o olduguna kanaat getirdim. keşke artemiaları temizleyip verseydim. Suan hemen hemen her balıgım beyaz benek oldular buda canımı çok sıktı doğrusu umarım kurtulur sağlıklı balıklarla yola devam ederim.Önerdiğinizi yapıcam umarım sonuç alırım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir