beyaz benek illeti


eyupsavasÇevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2013
İl: Bursa
Mesaj: 13
eyupsavasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2013 00:26
arkadarşlar şimdi benim sorum abes gelebilir ama acemiliğime verin ilk olarak
linki okudum evreleri tamm anladım ama bir sorun var şimdi 3 tane plati 1 tane karides cüce vatozlar oldü zaten ben şimdi anladığım kadarıyla bu platiler ölcek ilaç tedavisi bir işe yaramadı peki ben duyduğuma göre bu hastalık akvaryuma kuma filitreye heryere bulaşıyormus ve ben bu akvaryumu sıfırdan tekrar kursam gene hangi balığı koyarsam bulaşırmış ben ne yapıcam şimdi bu malzemelerin hepsini atıcammı yoksa sıcak su ve iyi bir dezenfektasyon yıkamayla kullanabilirmiyim tekrar ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2013 00:47
Kardeşim, beyaz benek diğer bazı balık hastalıklarına sebep olan patojenler bildiğimiz , içtiğimiz damacana sularında bile var. Biz insanlara bir zararı yok fakat balıklara var. 
Bir balığın beyaz benek olmaması için önce ani ısı değişimlerinden koruman gerek hem de balıkların suyuna çok fazla müdahelede bulunmaman gerek. Stres ve ani sıcaklık değişimleri balıklarda hastalıklara sebep olur. En başta da beyaz benek olurlar. Senin  bu durumda yapman gereken, suyun sıcaklığının sabit ısıda kalmasını sağlamak, ikincisi balıklarla ve akvaryumla fazla uğraşmamalısın. Beslediğin balıklar için ideal su sıcaklığı 26 derece. Sağlam ve kaliteli bir ısıtıcı alıp suyun sıcaklığını sabitle.

Yeni balık alırken de akvaryumcudaki durumlarınada dikkat et, bazen akvaryumcuda farkında olmadan hastalıklı balık alırız. Burada dikkat etmen gereken balıkların renklerinin canlı olması ve balıkların oldukça hareketli olmasıdır. Durgun, rengi soluk, hızlı şekilde ağız çıp solumaya çalışan balıkların bulunduğu tanklardan balık almayın.

Sevgiler saygılar

Eray

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir