Beyaz Benek mi degilmi anlayamadim.


MuratcaÇevrim Dışı

Kayıt: 25/12/2008
İl: Yurtdisi
Mesaj: 48
MuratcaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2009 04:23

Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Vücutlarini tamamen kaplayacak sekilde beneker

Akvaryum Kapasitesi (litre):190 lt.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar :2 d 1e sp, 2 adet vatoz

Sicaklik amonyak, nitrat): 26 derece

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:JBL punktoll

Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb. : Haftada 1 dip cekimi 2 Haftada bir %30 su degisimi.

Merhabalar. Ilk defa basima gelen bir hastaligi anlatayim. Yaklasik 190 lt lik akvaryumumu kurali 1 ay oldu. O zaman hediye geldigi icin 60 lt lik akvaryumda bakmak zorunda kaldigim 1e 1 d sp mi bu akvaryuma aktardim. sonra 1d sp ve iki adet vatoz ekledim. Buraya kadar hersey iyi. Gectigimizpazar dernekten 2d 1e yunus aldim. 3 gün boyunca hersey güzeldi. Hatta yunuslar ciftlesiyordu. 4. gün yunuslarin üzerinde toz gibi sanki unlanmis gibi beyazlik gördüm. Beyaz benek hic aklima gelmedi. Benim yasadigim beyaz benekler kuyruklarda yüzgeclerde 3 4 vya 5 6 adet olurdu.Hemen birini alip balikciya gösterdim beyaz benek dedi. Güya tedaviye basladim. 5.gün bu beyazliklar inanilmaz sekilde cogaldi, hayvancagizlar yerinde duramiyor sürekli kasinmalar falan benim icim yaniyor. Bu arada bu beyaz un gibi seyler irilesti ve 1 1,5mm lik boyutlara ulasti. 6. Gün sabah baktigimda yüzgeclerde erime göz üstlerinde pamuklasma ve pullarinda kabarmalar gördüm.Tedaviye hicbir sekilde cevap vermedikleri belliyd. Aksm saat 20 21 civari 3 yunusta öldü.
Simdi kafama takilan; Beyaz Benek bu kadar cabuk ilerlermi?
Sp lerde veya vatozlarda bir tane bile nokta yok, bu olmayacak anlamina gelirmi?
Bundan sonra ne yapmaiyim, tedaviye devam etmelimiyim?
Yada bu hstaligin baska bir aciklamasi varmi?
Lütfen yardim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RcALTINÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 245
RcALTINÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2009 04:46
Hastalıklardan pek anlamam doğrusu ama ben: balıklar önce beyaz benek tarafından etkilenmiş ve deride enfeksiyonlar oluşmuş daha sonrasında bu enfekte olan bölgelerde mantarlaşma oluşmuş gibi bir sonuca ulaşabildim. Ama yineliyorum hastalıklar konusunda pek tecrübem yok, yanlış bilgilendirmiş olmak istemem. Ayrıca fotoğraf ekleyebilme imkanınız varsa, ekleyiniz, hızlı teşhis için yararınıza olur..RcALTIN2009-02-01 04:48:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MuratcaÇevrim Dışı

Kayıt: 25/12/2008
İl: Yurtdisi
Mesaj: 48
MuratcaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2009 12:50
Simdi getirdigim yunuslar hastalikli idi desem haksizlik yapmis olurum, cünkü dernege hastalikli balik sokmak bütün dernegi tehdit etmek gibi birsey olur. Yeri geliyor yogun olan günlerde üyeler satis sirasinda ayni akvaryumlari kullanmak zorunda kalabiliyor.
Fotograf konusuna gelince hadi demeye kalmadan 3 yunusta öldü.
Benim aklima gelen acaba strese mi girdiler. Cünkü ilk biraktigi da saldirmalar falan oldu spler tarafindan. Daha sonra biraktilar, keyifleri de iyi gibiydi...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir