beyaz benek ve yaralanma


mltmÇevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2009
İl: Bursa
Mesaj: 4
mltmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2009 22:45

Merhabalar;

Fotoğraf:-

Canlıdaki Belirtiler: üzerinde beyaz nokatalar, sürtünme sonucu sıyrıklar ve yaralar, kuyrukta kırmızılık

Akvaryum Kapasitesi (litre): 196 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: akvaryumda bir tane ahli, üç tane sarı prenses ve bir tane imparator var.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):pH 8,0 29C

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: 3 gün boyunca contra ichthyo, şu an biyo-ichthyo

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : haftada bir 1/3 su değişikliği, dip çekimi
 
Akvaryum konusunda yeni sayılırm bu nedenle yaptıklarımı anlatmam gerektiğini düşünüyorum: Akvaryumuma geçen hafta yeni balık ekledim, balık çok iyi görünüyordu ancak ertesi sabah baktığımda balığın ağzının altında az miktar pamuğumsu bir yapı ve üzerinde birkaç tane beyaz nokta görünce hemen ayırdım. 2 gün akvaryumda bir sorun olmadı daha sonra ahlinin kuma ve kayalara sürtündüğünü gördüm, dikkatle bakınca yüzgeçlerinde beyaz  noktalar farkettim ve beyaz benek hastalığı olduğunu düşünerek ana tanka kullanım şekline uygun olarak üç gün boyunca contra-ichthyo uyguladım, sıcaklığı da kademeli olarak 26 C den 29 C ye çıkardım, kaya tuzu da ekledim.  Ahli kendini kuma ve kayalara o kadar sürtmüş ki vücudunda sıyrıklar ve yaralar oluştu, diğer balıklarda beyaz noktalar göremiyorum ama onlar da cok fazla sürtünüyor ve biraz daha hareketliler. Ahlinin yüzgeçleri ve kuyruğu küçüldü ve kırmızılıklar da var. Akvaryumumda beyaz benek hastalığı daha önce hiç olmamıştı, balıklarında bu kadar çok sürtünmesi ve ahlinin durumu acaba beyaz benek dışında da bir hastalık olabilir mi diye düşündürdü bana. Balıklarım bazen de kafalarını hızla sallıyorlar ve bazen de sanki birbirlerini temizlemeye çalışırmış gibi davranıyorlar. Ahli iç filtrenin akıntısının karşısında duruyor, sanırım bu onu rahatlatıyor. 3 gün sonunda dip çekimi yaptım ve suyu 3 te 1 değiştirdim, contra-ichthyo dan tam sonuç alamayınca(beyaz noktalar azalmış gibi ama hala baş kısmında ve yüzgeçlerinde noktalar var, sıyrıklara yerleşebilirler diye çok korkuyorum) bugün biyo ichthyo kullandım, ilaç değişimi doğru olmayabilir ama balıklarımın bir an önce iyileşmesini istiyorum. Ayrıca akvaryumun camlarında beyaz tüy gibi bir yapı ile kaplanmış.
 
Sizce, hastalıkları beyaz benek ise yanlış yaptığım neler var,
farklı bir hastalık ise nasıl tedavi etmeliyim, ahlinin yaralarının iyileşmesi için ne yapmayalıyım, bu hastalıktan nasıl kurtulabilirim?
 
Şimdiden herkese teşekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tugixÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1002
tugixÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2009 23:47
http://www.akvaryum.com/forum/balik_hastaliklari_teshis_ve_tedavi_k298747.asp
Linki incelerseniz belki işinize yarayan bilgilere ulaşabilirsiniz.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alpmaxÇevrim Dışı

Kayıt: 30/12/2007
İl: Nevsehir
Mesaj: 142
alpmaxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2009 23:32
Hasta balıkları suyu oturmuş dengeli bir tanka alıp metilen mavisi (contra-ichthyo) ve kaya tuzu koyarak sıcaklığı 31-32 dereceye çıkartınız. Hava sürekli açık olsun sakın kapatmayın. 3 gün sonra geri tanka alın.Tarifiniz tam bir beyaz benek. Metilen maivisi kullanımından sonra akvaryum camında beyaz pamukçuk tabakası oluşması normal. Ana akvaryumda ilaçlama pek doğru değil bence. özkoçak2009-07-26 23:45:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mltmÇevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2009
İl: Bursa
Mesaj: 4
mltmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2009 00:13

Cevabınız için teşekkürler. Balıkları ayırmayı ben de düşündüm ama ayırabilceğim yer şu an için max 20 lt, bunun da yeterli olmadığını biliyorum ama bir şekilde ayırmanın yolunu bulacağım. Şu an benekler gözükmüyor ama yaralanmalar, sürtünmeler devam ediyor. Açıkçası ben akvaryumdaki tüm dengenin bozulduğunu düşünüyorum ve bu hastalığı da bir daha görmek istemiyorum, bu nedenle akvaryumu boşaltıp yeniden kuracağım, en az kaç gün bekletmem gerekir yeniden kurduğumda? ayrıca en iyi dezenfekteyi nasıl yapabilirim, bir de balıktan tamamen ayrıldıklarından nasıl emin olabilirm?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir