BEYAZ BENEK YADA MANTAR KIRDI GEÇİRDİ


musparÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2007
İl: Izmir
Mesaj: 29
musparÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2007 18:13

Arkadaşlar herkese selam.Benim lepisteslerim 4 gün önce hasta olup ölmeye başladılar.Kimisinin vücudunda nokta nokta beyaz benekler vardı dedim bunlar beyaz benek ama kimisindede hem beyaz noktacıklar hem kuyrundan uzayan minik iplikçikler vardı.her zaman gittiğim akvaryumcu bi ilaç verdi adı Contra-Lchthyo.Mantarada beyaz beneğede iyi gelir dedi.ilacı 3 gün kullandım bugun 3.gün ama bugunde 3 balık kaybettim.

Bir azalmada olmadı beyaz beneklerinde ama keyfimde epey bi azalma var.bugun sabah farettim az hasta hamile olan bi balık doğurmaya başlamış.Hayat işte.Ama alıp koyamadım yavru akvaryumuma.Öbürkülere geçirir belki.Büyükler böyle dayanamıyorsa küçükler hemen ölürler herhalde.

Bana yardımcı olabileceğiniz noktalar; eğer balıklar mantar sa yada b.benekse bu ilaç işimi görürmü her ikisi içinde.Etkiliyse neden 3.gündede balık kaybettim.Çürümüş bitki yapraklar olabilir mi sebep?Zira bitkilerim kararmaya başlamıştı anlamadığım bi sebepten.

Bu hastalık yavrulara geçer mi yeni doğunları o akvaryuma alırsam(suyuyla falan)

Şimdiden saolun.Dert görmesin balıklarınız:) :(


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sipidoÇevrim Dışı

Kayıt: 20/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 245
sipidoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2007 18:27

Arkadaşım geçmiş olsun. umarım kalan balıklarını kurtarırsın. anlattığın kadarıyla balıkların ciddi bir mantar problemiyle karşı karşıya... Sana önerebileceğim bir tedavi var. Ancak çok risklidir ve benim akvaryumuma iyi gelmesi seninkine de iyi geleceği anlamına gelmez. Bunu belirterek belki bir fikir verir düşüncesiyle tedavi yöntemimi anlatıyorum. Ben kemoprim (yada buna benzer bir isimdi) bir antibiyotik kullanarak bu mantar ve dış parazit hastalıklarından kurtuluyorum. yaklaşık 65 lt lik bir akvaryuma 1 tablet bu ilaçtan kullanıyorum. Öncelikle tableti iyice ufala ve bir kap akvaryum suyunda iyice erit sonra akvaryuma dök. Bu tedaviyi üç gün tekrarla. ilk gün hariç 2. ve 3. günlerde %20 su değiştir. Sorun muhtemelen çözülür ancak çözülmezse tedaviyi tekrarla. Benim denediğim bir tedavi yöntemidir. Ancak gene belirtiyorum. Bu yöntem senin akvaryumuna iyi geleceği anlamına gelmez.

Bu tedavinin iki temel sakıncası var. İlki ana akvaryumda bu tedaviyi uygularsan yararlı ve zararlı tüm bakterileri öldürürsün. Bilgisayara diliyle akvaryuma format atarsın. Bu nedenle yararlı bakterilerin oluşumu zaman alır. İkincisi bu tedavilerin bitkiler üzerindeki etkisi belirsizdir. Bu nedenle eğer uygulayacaksan balıkları bir karantina akvaryumuna almanda yarar var. Buöyle bir şey yaparsan ana akvaryumu bu arada iyice dezenfekte edersin.

sipido2007-1-8 18:43:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

musparÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2007
İl: Izmir
Mesaj: 29
musparÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2007 18:36

Sanırım bu bahsettiğin eczanede bulabilinecek bir ilaç dimi?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sipidoÇevrim Dışı

Kayıt: 20/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 245
sipidoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2007 18:40
eczanede bulunabilecek bir antibiyotik eğer detaylı bilgi istersen bana msn adresini özel mesaj olarak at oradan görüşebiliriz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

diskus4Çevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 38
diskus4Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2007 18:47
arkadaşım bende suan seninkine benzeyen şeylerle ugraşıyorum ama benimki iç parazit hastalığı eczanede flagyl die bi ilaç aldım benimkileri iyileştirmeye çalışıyorum beyaz benek farklı bi hastalık mantar veya iç paratiz farklı bi hastalık iç parazit olduysa yane en belirgin özelliği yem yemiyor dışkısı beyaz jel şeklinde ve balığın görünüşünde belli başlı değişiklikler varsa iç parazittir bunun çözümü flaygl dneilen ilaçmış ben aldım bugün kullanmaya başladım ama beyaz benek hastalığı ise ilk olarak ısıtıcının derecesini biraz daha yükseltmeni ve kontrol almanı tavsiye ederim daha sonra akvaryumculardan beyaz benek hastalığı için kullanılan ilaçlardan almanı tavsiye ediceğim ama sakin ucuzundan alma bi açık rengi birde koyu rengi biarz daha pahalsıı avr en iyisinden almanı tavsiye ederim 3-5 kuruş için cana kıymaya değmez o ilacı alıp suyun ısısını sabitlediğindede beyaz benek hastalığının ortadan kalkacağını düşünüyorum herkeze sağlıklı balıkalr...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir