BEYAZ KAP ZIRVASI


*AKIN*Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/01/2011
İl: Denizli
Mesaj: 1453
*AKIN*Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2011 01:39
 Evet başlıkta da okuduğunuz gibi son zamanlarda beni oldukça geren bir konu bu. Burası balıklarımızı yada canlılarımızı nasıl rahat ettirebiliriz , nasıl daha doğal besleyebiliriz , özellikleri ve türleri nelerdir , bunları öğrenme yeridir. Bir 17 yaşında kız arkadaşımız yada erkek arkadaşımız beyaz kap ta lepistese doğum  yaptırdığı için bu olayı doğru kabul edip forumda paylaşıyor ve herkes bu olayı denemeye kalkıyor. Ben 36 yaşındayım ve her akvaristin en azından yarısı  gibi ilk başladığım tür lepistes ti ve hala lepistesi de  besliyorum. Akvaryum sevdasına tutulalı 20 SENE oldu.  Biz diyoruz ki " arkadaşlar.... Eeee aklın yolu birdir. Ben balıklar stres olmadan doğursunlar  doğrusu budur beyaz kapta balık strese girip erken doğum yapıyor bir hayvansever olarak bu tekniği denemek yanlıştır deyip konuları hata vardan kapattırdıkça ben yaptım olducular aynı konuyu servis etmekten şaşmadılar.

Bunu deneyip denk getirip sağlam yavru alanda oluyor böyle erkence atıp gelişimini tamamlamamış ölü yavru , ölü anaç bulanda oluyor.

Yönetimden son kez rica ediyorum bu beyaz kap olayını gördükçe, ivedilikle kapatılması gerekli. ( Barış Er - bey ' den alıntıdır. ) 
  
 Ama inadına onlar diyor ki "  Kimse kusura bakmasın ama ben yavrulara anaçtan daha fazla önem veririm 1 gün mersine gittim 1 tane dişim doğurmuş allah bilir kaç tane doğurdu çok şişti ve 1 gün sonra geri adanaya geldiğimde dişi doğurmuş ölmüş ve yavrularda ölmüş yani yenmiş dünyaya yeni gelmiş masum canlıların 1 tane ölmesine bile göz yumamam akvaryumda doğurtacam yavruları 40 tane yavrudan 30 tanesi yenicek 10 tanesi zamanla yenilmeye başlıyacak beyaz kapta doğurttuğun zaman dediğim gibi hiçbir sorun olmuyor anaç delirmiyor sadece öyle duruyor bakın şimdi tanktan lepistesinizi bir beyaz kaba koyun sonra hareketlerini izleyin çok yavaş ve sakin hareket edecektir ama yavruluk balığı %100000 sitrese daha fazla sokuyor o yeni dünyaya gelen yavrunun ne şuçu var doğurtma o zaman 1-2 tanesi ölsün bir problem olmaz diyorsan öyle bir şey demiyorsanda akvaryumda doğurtursan yavrularını kaybedeceksin sen artık bu dediklerimden sonra istediğini yap ama akvaryumda doğurttuktan sonra 2 gün içinde 1 yavru bile göremessen foruma onunla ilgili konu açma hadi eyvallah .  ( akvarist_1 nickli üye ' den alıntıdır ).

   Eğer bu sitenin amacı sağlıklı akvaryumlar kurmak ise böylesine doğallıktan uzak konuların ve başlıkların forumdan kaldırılmasını talep ediyorum. Bu talebimde de kanaat önderim yukarıda da belirttiğim gibi BARIŞ ER  bey dir. AYRICA BU KONUYU BÜYÜK HARFLERLE BELİRTMEK İSTEDİM. FORUMDA BEYAZ KAPTA DOĞUM YAPTIRIPTA BİR SÜRE SONRA SATILIK İLANLARDA İLANINI GÖRDÜĞÜM KİŞİLERİN ALICILARINI HEP UYARACAĞIM . BURASI ÖNCELİKLİ BİLGİ ALIŞVERİŞİ SONRA CANLI ALIŞVERİŞİ PLATFORMU . Bana katılan yada katılmayan herkesin yorumunu öğrenmek isterim.

Beğenenler: [T]167786,Ahesya[/T][T]178062,MALAWC[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cintwizÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2011
İl: Çanakkale
Mesaj: 577
cintwizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2011 02:01
Tamamen hemfikirim seninle Halil ustam.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CaglaOzyavuzÇevrim Dışı

Kayıt: 08/05/2011
Mesaj: 128
CaglaOzyavuzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2011 23:52

Katılıyorum..

Amaç hayvanlara işkence etmek değil 2-3 gün erken yavrulatıcaksınız diye.
Bekleyin zamanı neyse ozaman olur herşeyi zamana bırakın daha sağlıklı yavrular alırsınız ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yarasa869Çevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2010
İl: Konya
Mesaj: 134
yarasa869Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 14:59
Çok haklısın Halil Abi ben de cahillik işte 1 kere de olsa denedim balığım çok kötü durduğu için gönlüm el vermedi ... Konuyu güncel tutalım lütfen

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BURHANERCANÇevrim Dışı

[C]2,1,104587[/C] [B]7564,3[/B]
Kayıt: 05/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1745
BURHANERCANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 15:24
Daha önceden bende maalesef kusturuyordum ama artık son Katatolarımdan sonra aldığım karar neticesinde hiç bir şekilde el sürmediğim gibi doğal ortamlarında da birlikte konsey halinde anaçlarıyla yüzerken ki halleri beni mest ediyor.  Bence tamamen doğal ortammmm seyri zevki bambaşka.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canerogulmusÇevrim Dışı

Kayıt: 22/08/2010
Mesaj: 56
canerogulmusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 17:40

Merak ettiğim bir konu bu kafesde doğum yaptıran arkadaşlar onca yavruyu ne yapıyorlar ?

Bugüne kadar hiç kafes kullanmadım. 7 aydır lepistes besliyorum 300 + yavrum var. Hepside ana tanklarda doğum yapıp yavru tanklarına alındı. Kayıp 100 yavruda 10 yavru olmuştur tahminimce.
 
Burası evine akvaryum alan kişinin biraz ilgisi varsa ilk uğrak yeri. Bende Barış abiye katılıyorum. Bu beyaz kap konuları kaldırırsın. Aa bak ben kafesde doğurtdum diyen üyelerede yaptırımlar uygulanmalı. Eğer diyorsanız burası hayvansever bir forum değil ticarethane o zaman diyecek sözüm yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

*AKIN*Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/01/2011
İl: Denizli
Mesaj: 1453
*AKIN*Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2011 00:45
İnşallah bundan sonra bu başlıklara gereken yapılır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MehmetAbiÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 347
MehmetAbiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2011 21:36
Ticari bir kaygı güdülüyormu bilmem ama bu işi ticari yapan üretimhanelerdede bu tip bir yöntem kullanılmıyor.Yavru aşkıyla ve bir an önce torun torba sahibi olmak isteyen acemi hobicilerimizde var. Anaçlarından yana doğuma kaygı ile bakan, doğum esnasında tank şartlarına göre hırpalanması kaçınılmaz bazı durumlar söz konusu olabiliyor. Şahsım adına söylüyorum ben bu konuda çok mesaj aldım. "Abi yoğurt kovasına alsam doğururmu?" diye. En güzeli doğal olandır. Bu işin güzeklliği buradadır, diye defalarca anlattığımı bilirim. Hatta ve hatta madem tankında yavruların korunma şansı yok, hiç olmazsa bir kaç bitki ek, oda olmadı plastik bitki kullan. Onuda beceremedin suyun üstüne rafya doğraki ana tankta doğum olsun diye bir çok kez anlattım. Ama yinede bu masum ve yavru için çabalayıp mutlu olma peşindeki acemilerin bana yöneltilen soruların altında herhangi bir ticari durumun söz konusu olduğuna inanmıyorum. Bizler gerek doğal gerekse suni yöntemlerle bir çok kez yavru alıp bu heyecanı tatmış insanlarız. Genel konuşuyorum biz derken. Ama onlar henüz bu hazzı tatmamış ve bu yönde çabalayan, hobiyi sevmeye çalışan kardeşlerimiz. Onlar için belki biraz daha esnek düşünebiliriz. Tabi bu demek değildirki doğal olana karşıyım. Böyle bir durum söz konusu değil. Ama onların o acemi hallerini gördükçe ben bazan bu kap olayına kızamıyorum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvarist_1Çevrim Dışı

Kayıt: 29/03/2011
İl: Adana
Mesaj: 349
akvarist_1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2011 11:06
Ben ben 10 seneden fazladır hobideyim ve her zaman beyaz kap kulandım neden diyecek olursanız ben yavruların bir kısmının yem olmasından yana değilim doğuma az kala yavruluğa koyarım arada bir kontrol ederim baktım 1-2 tane doğurmuş hmen beyaz kaba alırım ve ortalama 30-40 tane yavru alırım onları ise o su ile birlikte yavru tankına dökerim sonra onların 5 tanesini kendime ayırır öbürlerini isteyenlere bedavadan veya pet shoplara para ile satarım yavrular doğal ortamında doğacak diye benim 10 tane yavru kaybedecek halim yok 1 günlüğüne mersine gitmiştim bir kez yavruları bir kapta akvaryumun üstüne koydum gece kap devrilmiş öbürsü gün geldiğimde 1 tane bile yavru lepisteş yaşamıyordu ve akvaryumum bitkiliydi. buna rağmen hepsi ölmüş şimdi 3üz doğum yapan bir anne çocuklarının 2 sini göz göre göre ölmesine izin verirmi :hayır o zaman beyaz kaba alma sebebim kayıpsız yavru olması hem o yavruları forumdan birilerine verirsiniz tanışırsınız ,arkadaşlık kurarsınız vb... kimsenin amacı daha çabuk doğurtmak değil kayıpsız doğurtmak.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CmshnÇevrim Dışı

Kayıt: 05/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1506
CmshnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2011 12:45
Doğal ortamında doğacak diye 10 tane yavru kaybedecek halim yok demişsiniz.Doğal ortamında yani nehirlerde,göllerde doğan 30 yavrudan yaklaşık 3 yada 5 yavru büyüyüp yetişkin oluyor.Ayrıca canlı doğuran yavrularıyla çocukları karşılaştırmanız da yanlış.Çünkü canlı doğuranlar yavrularına bakmaz.Ayrıca yavruların kurtulmasında sadece akvaryumun bitkili olması gerekmiyor.Örneğin 50 litrelik akvaryumda 30 tane balık varsa bitkili olması neye yarar?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canerogulmusÇevrim Dışı

Kayıt: 22/08/2010
Mesaj: 56
canerogulmusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2011 13:38
Arkadaş öyle bir konuşmuşki sanki beyaz kap kullanmayan kişiler yavru alamıyor. Yavularınızı ana tankda ölüyorsa bu sizin sorumsuzluğunuz. Ben sahsen sadece rafya kullanarak ana tanktan 7 ayda yüzlerce yavru aldım. Ve günün 12 saati işteyim yani akvaryum başında değilim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvarist_1Çevrim Dışı

Kayıt: 29/03/2011
İl: Adana
Mesaj: 349
akvarist_1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2011 14:23
Akvaryum bitkileydi yavruların saklanması için yerlerde vardı işinize gelinde doğum yapsın bitkilliyse ellemeyin işinize gelince sizin sorumsuzluğunuz hem yavruları 2. tanka aktarırken yavruları 2 saat arayıp bulacaksınız bulunca kepçeyle kovalayıp balığa zarar vereceksin beyaz kapta direk yavru akvaryumuna boşaltıyorsun .

[QUOTE=Cmshn]Doğal ortamında doğacak diye 10 tane yavru kaybedecek halim yok demişsiniz.Doğal ortamında yani nehirlerde,göllerde doğan 30 yavrudan yaklaşık 3 yada 5 yavru büyüyüp yetişkin oluyor.Ayrıca canlı doğuran yavrularıyla çocukları karşılaştırmanız da yanlış.Çünkü canlı doğuranlar yavrularına bakmaz.Ayrıca yavruların kurtulmasında sadece akvaryumun bitkili olması gerekmiyor.Örneğin 50 litrelik akvaryumda 30 tane balık varsa bitkili olması neye yarar?[/QUOTE]

Akvaryumda sadece 3 tane lepistes vardı . Ve akvaryum 65 litreydi . ve akvaryumda 4 kök tilki kuyruğu ve suyun üstü su mercimeği doluydu emin olun rafya ile bu kadar saklanma alanı yapamassınız  herkezinde bildiği kadarıyla  dişi doğum esnasında etraftaki balıkları anüsüne çeker ve bu da dişinin doğurur doğurmaz yavruların havada kapıp yendiğini gösterir . Bunu bilmek çok zor değil biraz araştırın . yani şuan beni hiç bir şey ile eleştiremessiniz akvaryumum ideal balık sayısı az ve akvaryumda çok bitki vardı ama işe yaramamış açıkcası ben diyorum kardeş beyaz kap hem kayıpsız hem eziyetsiz hem kolay hadi bakim inadına akvaryumda doğurtanlar yavruları akvaryumdan yavru tankına alırken iyi şanslar .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nano_akvaryumcuÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 112
nano_akvaryumcuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2011 21:02

''Kayıpsız yavru almak'' diye bir şey olamaz zaten.Doğanın kanunu bu.Büyük balık küçük balığı yer.

Ayrıca ana tankta dikkatli bir şekilde yapılırsa doğum 1-2, en fazla 3-4 tane kayıp olur.Ama al beyaz kaba, balık stres yapsın, ölsün, bütün yavruları kaybedin.1-2 balığı kaybetmek mi daha iyi, yoksa hepsini birden mi?   

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvarist_1Çevrim Dışı

Kayıt: 29/03/2011
İl: Adana
Mesaj: 349
akvarist_1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2011 21:12
Alakası yokkk. Bu sene 2 tane doğum gerçekleşti 45 yavru doğurdular 2 anaçta şuan sapasağlam 1 tanesini verdim kuzenime oda yaşıyor buda bu beyaz kap stres falan biri uydurmuş milletde yok sitresmiş falanmış yok kardeşim beyaz kapta daha uysal oluyor hayvan hepsinde bunu gözlemledim doğanın kanunu büyük balık küçük balığı yer ama akvaryumun kanununda balığı bile bile yem etmek olmaz götürürsünüz paşa paşa bi göle bırakırsınız o zaman büyük balık küçük balığı yer ama burada o küçük balıklarıda kurtarma şansınız var ve bir şey yapmıyorsunuz amaaan ölürse ölür  diyorsunuz öyle demediğinizi inkar etsenizde diyorsunuz doğanın kanunlarını çok önemsiyorsan git balıklarını yarın bir pınara falan bırak. akvarist_12011-05-15 22:28:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir