beyaz prensesimin gözününü üstündeki morluk


yunusowÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 5
yunusowÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2010 01:44
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:sol gözünü üstünde morluk var

Akvaryum Kapasitesi (litre):35

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:3 iceman 1 yunus

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):26C

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:dezanfektan 5 damla

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
merhaba arkadslar ben foruma yeni üye oldum ve bu benim ilk msjım 1 haftadan beri bu siteyi takip etmekteyim. akvaryumu kuralı 2 hafta oldu ama keske daha önceden bu siteyi takip edip akvaryumu daha sonra kursaydım ama artık olan oldu.
benim akvaryumda 3 iceman 1 yunus 1 de beyaz prensesim var ama akvaryumum 35 litre ve okuduklarıma göre bayagı kücük.

her neyse iceman alırken birisi hamileymiş su anda agzı şiş onun icin akvaryumun ücte birini böldüm
bölerken kendim cerceve yaptım ve cerceveyi süzgec kumasıyla kapladım. ama hamile olan balık ve diger icemanlar birbirini görünce birbirlerinin yanına gitmek istediklerinin farkına vardm bu yüzden siyah bir posete delikler acarak cerceveye sardım.
bugün baktıgımda beyaz prensesimin sol gözünün üstünde morarma vardı ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim . ayrıca hamile balık hakkında ne yapmalıyım kusturmak istemiyorum zarar veririm diye korkuyorum.baska akvaryumda alamam. yardımlarınızı bekliyorum



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gentli67Çevrim Dışı

Kayıt: 30/11/2009
İl: Zonguldak
Mesaj: 884
gentli67Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2010 02:32
Geçmiş olsun. Bu hastalıkla ilgili ilaçları ekleyiyorum sebeleriyle beraber
İlaçların yanında sık su değişimi her su değişiminde düzelmeyi göreceksiniz


Balığınızdaki hastalık Göz fungusu,  Metilen mavisi, yada mantar ilaçları ile kısa banyolar yaptırarak yada metilen mavisi solusyonunu pamuk yardımı ile direkt göze sürerek tedavi edebilirsiniz.. Akvaryumda su şartlarından kaynaklanan bir durum sık dip çekim ve su değişimi yapmalısınız..
 
Fotoğraflarda akvaryumun tamamı görünmesede ilk bakışta balık sayısı fazlaymış gibi geldi bana buda su şartlarının çabuk bozulması stres ve bu gibi hastalıklara davetiye çıkarır..  Balık sayınızı, filtrasyonun yeterli olup olmadığını gözden geçirmenizi tavsiye ederim..Ayrıca asagıdakı ılaclarıda inceleyin bilginiz olsun..
yazıyorum
Sera Ectopur
Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında mantar ve parzit mücadelesinde kullanılır, bünyesinde serbest oksijenli tuz mineralleri içerir, oksijeni uzun süre suda barındırır, ayrıca tedavi sonrası balık stresinin giderilmesi içinde kullanılır.
Bir akvaryumda ektoparazit ve mantar gelişiminin ,fazla yüklenmeden doğan stres, birbirlerine uygun olmayan balıkların kombinasyonu, çok yüksek veya çok düşük sıcaklık,dengesiz beslenme gibi bir çok soru olabilir, sürekli oksijen yetersizliği hem balık hem de bitkiler için diğer bir sorun olarak ortaya çıkar. Diğer bir özelliği ise tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında özel içeriği sayesinde sürekli bir iyileşme sağlar.

Sera Mycopur
Tatlı su akvaryumlarında saprolegnia (mantar) galsame, solungaç ve deri fluke’leri tedavisinde kullanılır. Bu parazitler tipik özellik olarak yumurtlama kuluçka larva ve yetişkin evrelerinden geçen parazitleridir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

engineerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/01/2009
İl: Kayseri
Mesaj: 2191
engineerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2010 22:59
Hakan bey tedaviyi belirtmiş teşekkürler. Sizde 35 litrede cichled beslemekten vaz geçerseniz balıklarda rahat eder sizde...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

koray tekmenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 325
koray tekmenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2010 23:19
İlaçlara verecegin parayla daha büyük bir akvaryum yaptırabilirdin. Bu ilaçları kullanacaksın balıklar iyileşecek sonra tekrar hasta olacak. Bence büyük ihtimal sitresten kaynaklanan bir hastalık. Akvaryum hacmin çok küçük. Yada başka bir türe geçmeyi deneyebilirsin.  Canlı türlerini incele canlıdoguranları sevebilirsin.


-Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yunusowÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 5
yunusowÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2010 23:37
Tesekkürler akvaryumu büyütmegi düsünüyorum ama su anda maddi gücüm yok bide diger icemande hamile napıcam bilemiyorum bu kadar kücük akvaryumla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir