Bilgi paylaşılarak çoğalır. Akvaryum Yapımı


canerkesÇevrim Dışı

Kayıt: 27/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 42
canerkesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2014 20:23
Merhabalar,
 
2008 yılından beri akvaryum.com sayesinde her gün yeni şeyler öğrenerek ve uygulayarak kendimce bişeyler yapmaya çalşıyorum. Uzun bir dönem ara verdim zamanında set halinde akvaryumlarım vardı. Tekrardan bir akvaryumum olsun istiyorum fakat bu sefer farklı bi yöntem ile, akvaryumu kendim yapmak istiyorum. Basitçe deneyimim var ama yetersiz. Bunu için de yardımlarınıza ihtiyacım var.
 
* 180 uzunluk 60 en 70 yükseklik ebatlarında düşünüyorum. Salonda buna uygun müthiş bir yerim var.
* Cam kalınlığı 12 mi 15 mm kullanmalıyım ?
* Rodajlı ile rodajsız cam arasında ne fark var ve kendim rodajlı hale getirebilir miyim ?
* Bazıları arka ve ön camı taban camın üzerine yapıştırırken bazıları tüm camları yandan slikonluyor. Hangi yöntem daha doğru ?
* Slikon payları,
istediğim ebatlarda bir akvarum yapabilmem için kestireceğim camın ölçüleride tam olarak o mu olmalı vs kısacası bu işin püf noktası nedir ?
 
Ayrıntılı bir şekilde anlatımlasını umuyorum. Yardım için çok soru sorduğumun ve herşeyin anlatılmasını istediğimin farkındayım. Daha öncesinde anlatılmış konulara yönlendiriceksiniz fakat oralarda mutlaka cevabını bulamadığım birşey çıkıyor. Dileğim bu konunun da diğerlerine örnek olmasıdır. Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim..
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

a.burakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1056
a.burakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2014 21:01
Merhabalar öncelikle bu karar için cidden sizi kutlarım. Belkide bu işe elinizin yatkınlığını görüceksiniz ve işler çok daha iyiye gidecek sizin açınızdan. Benim 2 maddeye cevabım olucak. 200x60x70(h) akvaryum yaptırmıştım(yapıp aşamalarını profilimden görebilirsin) bu akvaryum için 12 mm cam kullandık ve hiç bir sıkıntı yaşamadım. Zaten siteden cam kalınlığına baktığında senin için yeterli olduğunu göreceksindir. 

15 mm güvenli olan ölçünün daha güvenli olmasını tabii ki sağlayacak ve daha pahalı cam fiyatına sahip olmanı sağlayacaktır.

Rodajlı camlar hem silikon işlemlerinin kolaylığı hem de akvaryuma müdahalelerde yaralanmaların önüne geçilmesi için bence çok yararlı. 

Rodaj işlemini camlar için olan zımparalarla yapanlar vardı. Benim önerim rodajlı cam alıp bu işe kalkışmaman olur. Camları yapıştırma işlemi hakkında da benim akvaryumumun yapım aşamasındaki fotoğraflar birde sitemizdeki yapıp aşamalarındaki fotoğraflar yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.   

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir