Bilgisizliğimi aydınlatırsanız çok sevinirim


kedigillerdenbiriÇevrim Dışı

Kayıt: 10/04/2015
İl: Izmir
Mesaj: 1
kedigillerdenbiriÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2015 15:49
Merhaba arkadaşlar
Ben salyangoz evlat edinme kararı aldım 
İlk önce elma salyangozlarını düşünüyordum fakat sonradan görüntü itibari ile tavşan salyangozları beni daha çok çekti.
Bu ikisini benim için hareketlilikleri, bakımının zorlukları, beslenme alışkanlıkları açısından kıyaslayabilir misiniz veya sizin bu açıdan daha verimli bulduğunuz, azıcık göze de hitap eden başka bir tür öneriniz var mı?
Bir de en az kaç litrelik bir tank almalıyım, bu tank cam mı olmak zorunda, dikdörtgen mi olmak zorunda, bir de bu türlerin birkaçını aynı tankta bakmam sorun olur mu?
Yani hem elma salyangozu hem de tavşan salyangozu mesela aynı tankta yaşar mı veya birlikte yaşamakta sıkıntı çekmeyen türler hangileri?

Cevap vermek için zahmet edip zamanınızı ayırırsanız şimdiden çok teşekkür ediyorum 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ismailsevikÇevrim Dışı

Kayıt: 06/10/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 43
ismailsevikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2015 21:34
merhabalar,

salyangozlar gerçekten izlemesi keyifli canlılardır. Bende Poso Rabbit / Tavşan salyangoz besleyenlerdenim. Kardinal karideslerimle geçinip gidiyorlar. Suyun ph 'ı yüksek olması gerekir. bu en önemli kurallardan biridir, yoksa salyangozun kabuğunda erime olacaktır. cama cam, kare ,dikdörtgen akvaryum size kalmış tercihdir. :) yoksa salyangozlarımız için her yer yaşanılacak yerdir.. tabi uygun su değerlerinde

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HeNoKTaTeÇevrim Dışı

Kayıt: 04/11/2010
İl: Izmir
Mesaj: 94
HeNoKTaTeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2015 22:00
Poso salyangoz besledim şartları sağlarsanız beslemesi, izlemesi eğlencelidir ama gündüzleri fazla gezmezler gece çok aktif oluyorlar. PH değerini 8 in üzerinde tutarsanız,sıcaklık olarak da 27-28 in altına düşürmezseniz doğal ortamını sağlamış olursunuz. İki türü bir arada beslemenizi önermem ben poso öneririm,poso için aragonit gibi veya hagen kalsiyum karbonatlı kum gibi kumları tercih ederseniz ve tabanda 2 cm civarında kullanırsanız hem PH hemde salyangozun kabuğu için gerekli olan kalsiyumu sağlamış olursunuz. Ayrıca posolar gündüzleri kendileri kuma gömerler ona göre kum yüksekliğini az tutmayın. Keyifli hobiler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir