Bir astronotum öldü diğeride çok garip


habdokÇevrim Dışı

Kayıt: 26/10/2006
İl: Ankara
Mesaj: 98
habdokÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2008 21:08
Akvaryumumda tane ufak (10 cm civarı) astronot var. Bunlardan ikisi albino diğer ikisi siyah (tam cinsini bilmiyorum). Şu anda malesef fotoğraf çekme imkanım yok. Akvaryumun ısısı sabit 26 derece ve balıklarıma tetra pond, sera granumeat yemlerini veriyorum düzenli olarak.
Bu gün okuldan geldiğimde siyah balıklardan birinin ölüp yerde yattığını gövdesinin yarısının beyaz bir tabaka ile kaplandığını gördüm diğer siyah balığımında yüzgeçlerinin ve kuyruğunun kenarlarının beyazlaştığını ve vücudunun bazı yerlerinde beyaz noktalar olduğunu farkettim. Balıklarımla sürekli ilgilenirim ve onları yakında izlerim bazen elimden yem yerler ama bu noktaları ilk defa gördüğüme eminim. Sadece, buün ölen balığım dün akşam biraz az hareket ediyordu diğerlerine göre. Beyaz benek olduğunu düşünüyorum ama sizlerinde yardımını istiyorum, ilk defa böyle birşey başıma geliyor. Balığı ayıracak ikinci bir akvaryumum yok, elimde onu koyabilecek en büyük şey 5litrelik kova veya 19 litrelik damacana var malesef. Bunlarda o balığa muhtemelen küçük gelecektir ama bir süre koy derseniz oraya koyacak fazladan ısıtıcım falan var. Yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılarımla, hoşçakalın.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mylmzÇevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2008
İl: Erzurum
Mesaj: 1224
mylmzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2008 21:31
Akvaryumunuz hakkında daha fazla  bilgi verirseniz daha rahat yardımcı olabiliriz..Kaç litre?,filtreleme nasıl?,İlaç kullandınız mı? Dip çekimi ve su değişimi yapılıyor mu? gibi..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir