bir kaç soru


selepeÇevrim Dışı

Kayıt: 06/04/2007
İl: Izmir
Mesaj: 18
selepeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2007 16:51
merhaba arkadaşlar. benim bir kaç sorum olacaktı.

1- kaplumbağamın tırnakları çok uzadı. bunun bir çözümü var.

2-titreme hareketi. bunun kur olduğunu sanıyordum ama kur yapacak bir eşi yok ki. ilk olarak gelen bir misafirin akvaryuma anahtarını tutması ile yapmıştı. korkudan falan olabilir diye düşünmüştüm ama dün gün aydınlanmasına yakın aynı hareketleri filtresine karşı yaparken görünce baya bi şaşırdım. bir takım sesler de çıkarıyordu. ama halinden memnun gibiydi. ışığı yakıp yanına gidince feci korktu. bunun sebebi ne olabilir. öyle oyun yada başka bişey falan mı yapıyor ki.

3-bitkisel yem sevmiyor yediremiyoruz. bu konuda ne önerirsiniz.

şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oracleÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 390
oracleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2007 18:28
Ön ayak tırmakları uzunsa erkek kaplumbağadır bence birşey yapmayın. Erkeklerde ön ayak tırnaklar bayağı uzun olur dişiler ise kısa.
Akvaryumunda kaya varsa tırmanırken filan kendiliğinden biraz törpülenir ama sert yüzeyler yoksa tabi biraz daha uzun olabiliyor.

Titreme hareketi genelde kur hareketi doğru aynı zamanda kendi aralarında bir nevi vücut dili ile gerçekleşen iletişim şekli. Yalnızken yapması hemde anahtara karşı yapması ilginç neler düşündü kimbilir ama ben plastik bir topa karşı  cinsel eyleme geçen bir kara kaplumbağası gördüğüm için pek şaşırmadım.

Bitkisel yemde hangisinin neyi yiyeceği tam bilinmiyor ve kaplumbağadan kaplumbağaya göre çok değişiyor. Deneme yanılma yöntemi ile ne yiyeceğini keşfetmek lazım. Zaten eğer erkekse bilirsiniz sebze pek yemezler. LOL Eğer çiğ yemiyorsa sebzeleri çok az haşlayarak deneyin marul , havuç. karahindiba yapraklarını , tatlı patates bunları haşlayarak deneyebilirsiniz.

Belki biliyorsunuz yazmaya gerek yoktur ama ben genede diğer okuyacak kişler içinde bilgi olarak yazayım birde yasak sebzeler var bunlarda ıspanak bezelye fasulye brokoli mantar lahana maydonoz pazı kısaca ağır protein içeren yada phytic asit oxalic asit içeren sebzeler ve meyvelerden her türlü turunçgiller
oracle2007-08-06 18:28:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bestenurÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 715
bestenurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2007 13:04
Yağlı yiyecekler vermeyin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir