Bir kaç sorum var


Karatash1976Çevrim Dışı

Kayıt: 25/05/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 18
Karatash1976Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 03:31
Arkadaşlar merhaba,
 
Merak ettiğim bir kaç soru var, forumda çokca araştırdım ama kafamın karıştıgı konular.
200lt (100x40x50) akvaryumum var.
Çok balık yükü düşünmüyorum, balıklarında yüzerken rahat etmesini istiyorum. Ayrıca akvaryum içinde balıklar için kayalardan oluşan alanlar oluşturucam.
 
1Erkek 4 Dişi Sarı Prenses almayı düşünüyorum
 
1- yanına İceman yada Mpanga düşünüyorum 1E/4D uygunmudur. Yem seçimleri SP ile aynımıdır?
2- Akvaryuma kalsiyumlu kum koymamın (beyaz renk) bir sakıncası olurmu. İlerde Tropeusa geçersem kum değiştirmek istemiyorum. PH açısından bu kum için daha uygun dediler
3-Zebra denen tür Sarıprensesler ile birlikte yaşarmı? yem türü aynımdıır? Zebra alırsam 1 Erkek 4 dişi mi yapmalıyım?
4- Çok çeşit ve marka yem var. Bana bir diyet listesi yazarmısınız? Yemleri hiç tanımıyorum seçim yapamıyorum bu sebeple. Çok külfetli pahalı olmamasını rica edicem.
 
 
Teşekkür ederim
 
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kozzarÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2013
İl: Eskisehir
Mesaj: 143
kozzarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 16:37
1-Yanına olur 
2-sakıncası olmaz faydalı olur 
3-yaşamaz yem farklıdır 2 tane olmalı 1e 1d 
4- tetranın yemlerini bir araştır 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2013 13:11
Merhaba abi, yine ben :)
Sarı Prenses + Iceman + Mpanga uygundur, sorun çıkarmaz, Zebra uyumsuz olur.
1E , 3-4D oranı iyi bir oran. Yine de balıklarının arasında Mpanga'nın biraz daha agresif olacağını unutmamalısın...
Kum olarak Kalsiyumlu kum iyi olur. Zaten Malawi'ler de Tanganyika'lar da alkali ve sert su istedikleri için Tropheus'a geçersen kumu değiştirmek zorunda kalmazsın. Aynı kumla devam edersin.
Yem olarak şöyle söyleyim;
Ucuz da var, pahalı da. Ben her türlü yemi kullanmış biri olarak devamlı kullandığım yemlerin mutlaka kaliteli ve bilindik markalardan olmasını tercih ediyorum. Ucuz yemlerde suyu boyama, iştahsızlık, besin eksiklikleri gibi problemler görülebiliyor. Bence "kovadan bölme yemler" adıyla internette araştır. Sende mutlaka olması gereken yemlerin başında Kaz Ciğeri yemi gelir. Protein içerikli kırmızı yemdir. İyi markalardan alırsan yumuşak granüller olduğunu göreceksin. Yavrular için bile parmağınla kolayca ufalayabilirsin. Besleyici ve lezzetli buldukları bir yemdir. Mutlaka 1 tane bitkisel yemin olsun. İster pul al, ister granül, ister tablet ama en kolay vereceğin yemler granüller oluyor. Ben bitkisel granül olarak Spirulina Yosunu kullanıyorum. Biraz pahalı olduğunu kabul ediyorum ama yararını görüyorum. Diğer bitkisel yemlerin aksine içeriğinde yüksek miktarda protein bulunduran bir yemdir. Bunun dışında kendi balıklarım için kullandığım pul yemler var; Sera - Flora ve JBL Novo Vert. Bir de tabletini eksik etmem, JBL Novo Fect.
Bunları da severek yerler. Bitkisel yemi   şunun için al diyorum abi;
Devamlı protein ile beslenen balıklarda başta kabızlık olmak üzere sindirim sistemi rahatsızlıkları olabiliyor. Bu yüzden haftada 1-3 gün'ü sadece bitkisel yemlemeye ayırırsan daha sağlıklı balıkların olacaktır. Bu kadar yem senin için şimdilik yeterli olur abi. İleride zamanla alacağın yemler olacaktır, onları da daha sonra konuşuruz. İşte ne bileyim, kurutulmuş yemler (su piresi, sivrisinek larvası, kan kurdu, tubifex kurdu gibi), diğer bitkisel yemler. Evdee kendi yapacağın yemler olacak. Mesela tavuk ciğeri var, canlı yemler ile aynı özellikte ve ççok severek yedikleri bir şeydir. Nasıl vereceğini anlatırım istersen. Bunun dışında dere otu gibi bazı bitkileri de verebilirsin, hiç bir yem taze bitkilerin ya da canlı yemlerin yerini tutamıyor zaten... Sarımsaklı yem yapman gerekecek mesela, onu falan anlatırım. Sen şimdilik Kaz ciğeri ve granül bitkisel yem alabilirsen başlangıç için yeterli olur abi. Hem işlevini görür, hem de fiyat açısından zora sokmaz. Zaten zamanla beğendiğin yemler falan da olur, bende 30'a yakın farklı yem var mesela. NE kadar çeşit, o kadar iri ve sağlıklı balıklar, o kadar parlak renkler, o kadar bol yavru... Ciklet boyutunda kılıçkuyruklarım molilerim olduğu için söylüyorum :)



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2013 11:12
Bu arada tanıdığım biri var abi, Malawi besliyor, Sarı Prenses, Iceman, Mpanga var, bir iki tür daha var sanırım. Bunları elden çıkarıp Bitkili akvaryuma geçmek istiyor. İlgini çekerse konuş istersen, benim karşı komşum kendisi... Balıkları iri, sağlıklı ve bol bol yavru veriyor. Yeni bir video değil ama daha önceden çektiğim bir videoyu ekliyorum:
http://www.youtube.com/watch?v=72MbEBC_feE



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir