Bir soru daha


ajbekÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2010
İl: Kayseri
Mesaj: 347
ajbekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2010 16:22


Mustafa Bey teşekkür ederim. Diğer arkadaşlara da ilgilerinden dolayı teşekkür ederim. Bitki bu imiş. Şimdi ingilizcesini çözüp anlamay kaldı iş. O tarfını halledip site anasayfasına eklenmesini sağlamaya çalışacağım. Sağlıcakla kalın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

timur ekerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/11/2009
İl: Antalya
Mesaj: 1142
timur ekerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2010 16:43
Mustafa beye ben de kendi adıma teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aquaengineerÇevrim Dışı

Kayıt: 23/04/2007
İl: Ankara
Mesaj: 683
aquaengineerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2010 19:36
[QUOTE=timur eker]İlker bey,
Mert beyin son yorumu, şehir efsanesi konusunda tam da "Dakka bir gol bir" şeklinde bir örnek oldu. İki kişi daha bu şekilde yorum yapsın, artık Mutasyon sadece laboratuvarlarda gerçekleşir düşüncesi yerleşir insanların kafasına.

Ifadelerimi düzeltmeye çalışacağınıza, karşı tez getirin lütfen. İsterseniz fikrimi daha farklı bir cümle ile ifade edeyim: Eğer yukarıda gördüğümüz bitki gerçekten Fontinalis antipyretica var. gigantea ise, bu bitkiyi alıp tekrar doğal ortamına koyarsanız ya çürür, ya da bu aldığı şekilde gelişmeye devam eder. Tekrar eski şekline dönüşmez, dönüşme eğilimi de göstermez. Adaptasyon konusunda da Moss ailesi çok gelişmiştir. Örneğin aynı Moss bitkisi akıntısı kuvvetli bir akvaryum ile sadece pipo filtre ile çalışan bir akvaryumda farklı şekilde gelişeceklerdir. Ama her zaman aslına dönme eğilimi göstereceklerdir.
Modifikasyonun canlının DNA dizilişini değiştirebileceği konusunda hemfikir olduğumuzu umarım. Ben, bitkinin Genetik kodlamasını inceleyemem. Ama bir bitki, tekrar eski haline dönemeyecek şekilde değişim geçiriyorsa, bu benim için Mutasyondur. Akvaryum koşulları da olsa, çok ağır şartlarda Moss bitkileri bunu gösterebiliyor. Bunu bu şekilde öğrendim ve kendi denemelerimle de bu şekilde tecrübe ettim. Belki de bu yüzden "Moss bilimi" ( Bryoloji ) diye kendi başına bir bilim dalı vardır.
[/QUOTE]
Timur bey,bilimi kendinize göre ne güzel yorumlamışsınız.Bence böyle,bence şöyle diye.Sizden kimsenin canlının genetik yapısını inceleyin diye bir beklentisi de,isteği de yok.
Canlıların yaşamları sırasında kazandıkları özelliklere modifikasyon denir.Örneğin gelişme çağında basketbol oynayan birinin boyunun uzaması gibi.Fakat mutasyonlar üreme hücrelerinde meydana geldiğinde yavru döllere aktarılır ve bu şekilde devam eder.
Konu daha fazla uzamasın.
Söylediklerimi dikkate alıp birazcık araştırma yapsaydınız.Bunları yazmazdınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ajbekÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2010
İl: Kayseri
Mesaj: 347
ajbekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2010 20:58
Mustafa Erdoğar Bey'in yardımı ile türü tam olarak buldum. Aslında bendeki moss iyice bakınca daha kısa ve daha ince idi. Bu kafama takıldı. Mustafa Beyin kaynak gösterdiği siteden bütün mossları dikkatlice inceledim ve  "http://www.aquamoss.net/String-Moss-Japan-Moss/String-Moss-Japan-Moss.htm" linkinde bulunan string moss ya da diğer adı ile japon mossunun benim mossum olduğunu anladım. Tekrar teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir