Bir sorum olucak


mustafa41Çevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 35
mustafa41Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2012 21:19
Oh amma çok yem kullanıyorsun bunları not almalıyım :D
kullandığın kumu merak ettim bitkilerin bakımını ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UGUR YASİNÇevrim Dışı

Kayıt: 04/06/2012
İl: Aksaray
Mesaj: 9
UGUR YASİNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2012 21:31

SLM 70 LİTRELİK BOMBOŞ BİR AKVARYUMUM VAR... ÜRETMEK GİBİ BİR AMACIM YOK SADECE GÖRSELLİK VE HOBİ OLARAK İSTİYORUM. SİZDEN TÜR TAVSİYENİZİ BEKLİYORUM... TEŞEKKÜRLER


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2012 21:45
:) Çok fazla bitki denedim ama elodea'yı tek geçerim. Canlı doğuran akvaryumu için ideal bitki. Bacopa ve Cabombo bakıyorum, sarmaşık diye satılan ama ismini bilmediğim bir bitki var, güle benziyo ama yeşil. Gül baktım, zemin bitkileri var, yosun var. Daha öncelerde de çok bitki denedim ama sen ilk önce elodea alıp çoğaltmaya bak kardeşim. Diğerleri paran oldukça ve değişiklik yapmak sitediğinde diğerlerini koyarsın. Baştan söyleyim, hangi bitkiyi kullanırsam kullanayım, yavruların çok iyi saklanacağı bir sıklıkta yapamadım, çünkü sık dikince ışıksızlıktan iç ve alt yapraklar dökülüyor ve dağılıyordu. Elodeayı ise 10 dallı demet yaptığımda bile o sık doku sağlam kalıyor, yavruları ben bile bulamıyorum. Çok dayanıklı, çok hızlı büyüyor, çok gösterişli, kolay çoğalıyor, her toprağa uygun.
Geldik akvaryum kumuna. Bitki kumu kullanmak ya da silis kullanmak bir avantaj olsa da elodea için fark etmiyor. Zaten elodea da diğer çoğu akvaryum bitkisi gibi besinlerini kökten değil, yaprak ve gövdeden emerek alıyorlar. Ekstra bir besin vermene gerek kalmıyor. Tabi versen iyice azmanlaşır ama olmasa da olur... Benim kumum çok karışık. Her şey var. Çocukken sokaktan topladığım küçük çakıl taşları, ince kumlar, kalın kumlar, az miktarda silis, biraz lav kırığı, bolca midye kırığı... Her şey var. Ucuz kum bulsam baştan düzenlerim ama dediğin gibi çok pahalı. Aslında üretici için maliyeti çok az ama... İyi bir karışım yapmak istiyorsan sıfır derecelik çok ince kum haricinde irili ufaklı değişik kumlar ve içine az miktarda çakıl al. Tek renk sıkıcı oluyor, doğal bir ton istiyorsan, siyah beyaz kırmızı sarı turuncu toprak rengi gri gibi tüm renklerden karışık yapmanı tavsiye ederim. Çok doğal duruyor. Paran oldukça alırsın. Bitkiler için tabanı 10 cm doldurman şart. Bunun için de çook kum gerek. Bitkilerle birlikte bir parça da elyaf al. Bitkileri ikişer üçer birleştirip dibini bir parça elyafa dolayıp çok boğmadan bağla. Bu sayede köklerin açıkta kalmasını engellersin, iyi bir kök oluştuturlar ve kumunu tamamlayana kadar o elyafla az miktardaki kuma gömebilirsin. Hem sökerken falan kolaylık olur. Elyaf içinde bolca kök oluşuyor ve kumun eksikliğini fazla hissetmiyorlar.
Kısacası, kum önemli tabi ama elodea için fark etmiyor. Bir tavsiyem, midye kırığı kullanma. Çünkü Suyu çok alkali yapıyor ve dengeyi bozuyor.


Uğur Bey, Lepistes akvaryumu yapın derim ama bir kaç yıldır lepisteslerde bir salgın hastalık yüzünden çok ölüm oluyor. Bence 70 litre için;

Moli (siyah, beyaz, sarı, dalmaçyalı ve beğendiğiniz herhangi bir renginden birkaç adet dişi alın, tek erkek koyun)
Velifera (moli gibidir, hem moli erkeği hem velifera erkeği olursa velifera diğerini dövebilir, veliferadan 2-3 dişi tek erkek yapabilirsiniz, erkek yaparsanız moli erkeği almayın, velifera molileri de döller)
Plati (8-10 dişi 2-3 erkek, ya da tek erkek)
Kılıçkuyruk (değişik varyeteleri var, beğendiğinizden 7-8 tane dişi, 1 tane erkek alın)
Yanlarına siz isterseniz lepistes de alabilirsiniz. Ama hastalığı unutmaayın. Tetra türleri de konulabilir. Ufak boylardan seçmelisiniz. Bunlar Neon tetra ve rasboralardır. En uygunu budur.
Bolca çöpçü ve tek erkek olması şartıyla 2-3 cüce vatoz koyabilirsiniz. Bolca bitki koyun. Elma salyangozu çok güzel temizlik yapacaktır. Vantuzlu çöpçü, ters yüzen çöpçü, makrakanta gibi uyumlu olan türlerle de zenginleştirebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafa41Çevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 35
mustafa41Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2012 22:13
Tamam sağolun bilgilendirdiğiniz için

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir