Bir Türlü Berraklaşmayan Su


ad hominemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 397
ad hominemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2017 14:59
Merhabalar,

yaklaşık 30 gün önce 60*50*50 boyutlarında bir akvaryumu su ile doldurdum. Akvaryumun tabanında 8 KG Prodac Fondovivo ve yaklaşık 15-17 KG kadar vitasand siyah kum var. Filtre olarak Atman AT 3338 S kullanıyorum. Sepetlerde aşağıdan yukarı sırayla şunlar var: Sera siporax, eheim substrat pro, bioball'lar, aktif karbon (sonradan eklendi, 9 gün önce. Karbondan önce elyaf vardı) ve bu malzemelerin hepsinin üstünde, yanında biyolojik sünger var. Filtre oldukça dolu.

25 gün önce taban malzemeleriyle birlikte akvaryumu doldurduktan sonra filtreyi çalıştırdım ve 3 gün boyunca klorun uçmasını bekledim. Elimdeki JBL 6 in 1 testi 0 klor gösterince bir tüp Dennerle Bacto Clean Bio'yu (50 ml) akvaryuma ekledim. Bir gün sonra akvaryumda hafif bir bulanıklık vardı ve iyiye işaret olarak yordum bu durumu. Birkaç gün içinde geçeceğini ve suyun berraklaşacağını düşündüm. Günler geçti ama sudaki bulanıklık geçmedi, arttı. Ayrıca suda garip bir koku vardı. Bu süreç içinde akvaryuma tek müdahalem biyolojik döngüyü hızlandırmak için akvaryuma yem atmak oldu. Sonrasında 60 litre su değişimi yaptım, filtreden elyafı çıkartıp fluval'ın aktif karbonunu koyudum ve bakteri kültürü olarak 30 ml sera bio nitrivec ekledim. Nitrivec suyu epey bulandırdı lakin birkaç güne geçer diye beklerken akvaryumun suyu hala bulanık.

JBL 6 in 1 testine göre yaklaşık su değerlerim şöyle:

NO3, 0 ile 10 arasında, sıfıra daha yakın
NO2, 0
GH, 7 ile 14 arasında
KH, 6 ile 10 arasında
PH, 7.6
CL2, 0

Nerede yanlış yapıyorum? Bu suyun şimdiye dek berraklaşması gerekmez miydi? Taban malzemesinden şüphelenmiyorum. Fondovivo'yu daha önce kullandım ve ürün ambalajının üzerinde de suyu bulandırmaz yazıyor. Vitasand kum da aynı şekilde.

Bütün fikirlere açığım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Sheyda27Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/06/2015
İl: Gaziantep
Mesaj: 8826
Sheyda27Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2017 16:14
Merhaba kurulum hayırlı olsun keşke o 60 litrelik suyu hiç değiştirmeseydiniz çünkü bu bulanıklık gayet normal ilk kurulumda benimde akvaryumumda oldu içinde purigen olmasına rağmen ve balık ekleyene kadar suyu hiç değiştirmedim10 gün öyle bekledi tüm teçhizatlar çalışır vaziyette ve su baya bulanıktı hiç de bakteri kültürü eklemedim.balıkları ekledikten sora haftada 2 kez su değişimi yaptımve 1 ay içinde su cam gibi oldu.sizde purigen deneyebilirsiniz hem iyi bir amonyak tutucu.

Beğenenler: [T]198205,CeCHeN53[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CeCHeN53Çevrim Dışı

Kayıt: 21/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 92
CeCHeN53Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2017 16:57
[QUOTE=Sheyda27]Merhaba kurulum hayırlı olsun keşke o 60 litrelik suyu hiç değiştirmeseydiniz çünkü bu bulanıklık gayet normal ilk kurulumda benimde akvaryumumda oldu içinde purigen olmasına rağmen ve balık ekleyene kadar suyu hiç değiştirmedim10 gün öyle bekledi tüm teçhizatlar çalışır vaziyette ve su baya bulanıktı hiç de bakteri kültürü eklemedim.balıkları ekledikten sora haftada 2 kez su değişimi yaptımve 1 ay içinde su cam gibi oldu.sizde purigen deneyebilirsiniz hem iyi bir amonyak tutucu.[/QUOTE]

Ben bu materyal i kullanmadım ama bu kadar çok kişi övüyorsa denenmiş müspet sonuç alınmıştır.Yalnız youtube de izlediğim bir video aklıma takıldı çamaşır suyu ile yıkayın temizleyin diye anlatım vardı .Buna karşıyım Kimyasal sanayi ürünlerinin açtığı tahribatı onarmak için doğa yüzyıllarca uğraşıyor .Bizim ufacık tanklarımızda o kimyasalın etkisi bence kısa vade de görülmesede uzun vade de kesinlikle olumsuz olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir