biraz bana bakarmırmısınız


HaYLaZzZÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 08/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 129
HaYLaZzZÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2009 22:57

Selam arkadaşlar

Ben normalde malawi üretimanesi olan biriyim. Sayısız maawi cinsinden yavru aldım ama bu aralar tangalita balıkları talepde . Akvaryumcularda artık sarı prenses yunustan sıkılmış olmalılar ki  benden ikola bamba yavruları felan ıstemeye basladılar. Bende bunun için bemba ve ikola beslemek ıstıyorum. Ama bu balıklar hakkında fazla bılgıye sahıp değilim.
 
1- ikola ve bemba aynı akvaryumda durabılır, yavru alabıılırmıyım
2- malawideki gıbı 4-d 1 e oranındamı ayar yapılıyor
3- akvaryum şartları
 hakkında bilgisi olan arkadaşlardan bılgılerını benımle paylaşırsa sevınırım .


Arkadaşlar bılgısı olan yokmu ???

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muhengin26Çevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 192
muhengin26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2009 16:40
Serkan Bey,
1. İkola ve bemba aynı tankta olamazlar. İkisi de Black sınıfında olduğu için birbiriyle çaprazlanacaklardır.Siz de bu işin üretim ve toptan satış boyutuyla ilgilendiğinize göre ne siz ne de başka bir hobici böyle bir kırılma istemeyecektir.
2. Aynı oranı toplam sayısı 10'un altında olmayacak şekilde ayarlamanız yararınıza olacaktır. Örneğin 2 erkek, 8 dişi gibi, 3 erkek 12 dişi gibi.
3. Akvaryum şartları minimum 250-300 litre olmalıdır. Bu değer minimum şartlar içindir. Daha sağlıklı bir akvaryum şartı için daha fazla hacim gerekecektir. Tropheuslar, ph'ı 8.00-9.00 aralığında sert sularda yaşarlar.Sizin, bu şartlar altında oluşturacağınız oturmuş, stabil su değerlerindeki bir tankta bir sıkıntı yaşamayacağınızı söyleyebilirim. Bir diğer konu da, ph'ı dengelemek için kullanılan tamponlayıcıları(buffer) kullanacaksanız çok dikkatli kullanmanız. Önemli olan her su değişiminde sürekli değişen ama yüksek bir ph oranı değil, sabit bir ph oranıdır. Ülkemizin su şartları genelde yüksek ph ve sertliktedir.

Bu arada sorduğunuz sorular çok genel ve de sürekli tekrarlanan konular olduğu için, diğer arkadaşlarımız cevap vermemiş olabilirler. Bu konuda onları da suçlamamak gerekiyor. Biraz daha gayret ve araştırmayla çok önemli bilgilere ulaşabilirsiniz. Sağlıklı balıklar... Tebessüm

http://www.akvaryum.com/tropheus_sp_black__tatlisur_2_249.asp#b (Bu linki incelemenizi ve
ilgili diğer konu başlıklarını okumanızı öneririm)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SEZERÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1122
SEZERÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2009 18:10
Engin bey'in dediklerine katılmakla birlikte,zaten şu an hali hazırda oturmuş bi düzeniniz mevcut ve bu düzen sizin tür değiştirmenizde kolaylık sağlar.Şöyle ki;yerli üretim tabiri caizse musluk sularımıza alışmış hazır koloniler edinirseniz su şartlarıyla fazla uğraşmak zorunda kalmazsınız ve kayıpsız bir şekilde üretime geçebilirsiniz.Ama üretim akvaryumlarınızı komple bozup sıfırdan sistem kurmak sizi uğraştırır. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir