Birazcık Düşünelim


Baykusreyis21Çevrim Dışı

Kayıt: 01/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 642
Baykusreyis21Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2010 19:58
Merhaba herkese,
Bir çoğumuz beslediğimiz balıkar için en iyisini,en güzelini ve en doğalını isteriz.Çoğu biligili kişide önemli olan doğasında olan her şeyi temin etmek(dekor vb)Yani şimdi doğada hissetmesini sağlamak istiyoruz ama o hissediyor mu?
Yani,ben akvaryumcudan balık alıyorum.O dişisini kusturuyor yavrular 4cm oluyor,satıyor.Yani balık doğduğu an akvaryumun içinde hemde karma ve dekorsuz.Yani gölden getirilen balık kaç yılında getirildi bilinmiyor ki?
Diyoruz kaliteli yemle beslenince rengi çok güzel oluyor,mesela işte kaliteli yem filan atınca yunus kafa yapıyor(yanlış olabilirBig%20smile)e şimdi ben günde 20 porsiyon köfte yesem dobik olurum.Hem siz ne kadar kaliteli yem atarsanız atın,doğadaki yemin yerini tutmazki?
Şimdi bide şu konu var,(bilimselce kanıtlanmış diyecek herkez)Örneğin;"Sarı prenses 120 lt e üzerinde bakılmalı"yani şimdi biz niye en az litreyi alıyoruzki?,ne kadar çok büyük alırsak balık o kadar mutlu olur?,madem doğa doğa diye yapmaya çalışıyoruz herkez alsın baştan 1tonluk akvaryum(oda yetmez tabiki)Yani evet malawi gölüde bir yere kadar ama sonuçta 600 tonluk bir hacmi vardırTebessüm
Bide şu konu var balığın avlanma iç güdüleri,niye hep avlanma üzerine iç güdü geliştiriyoruz?,savunma içgüdüsüde geliştirilmeli,bunu içinde ekolojik sistem(yanlış olabilirDil%20Çikarma)kurulmalı.
Yanlışmıyım sizce?

HeromenTR2010-08-03 19:58:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7741
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2010 23:49
Akvaryum ile doğa kıyaslanamaz. Hobicinin amacı balığın sağlıklı gelişmesi ve rahat edebilmesi için doğasına en yakın sistemi kurmaktır.
Balıkların korunma ve avlanma içgüdüleri zaten mevcut.
Kaliteli yem meselesi de ne tavsiye edilsin yani kalitesiz yem mi densin :) Doğadaki beslenmeleri kaliteli mi bilemem ama doğal biz ise doğalı veremeyeceğimiz için kaliteliyi veriyoruz.
Ve alt sınır söyleniyor çünkü bu işin bir üst sınırı yok keşke imkan olsa da tonluk akvaryum kurabilsek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

i.oktarÇevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2009
İl: Ankara
Mesaj: 94
i.oktarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2010 23:35
Bana göre dogada balıklar kendi yavrularını hatta kendilerini zor koruyorlar her an için yem olma durumları var .Ama biz akvaryumda minik bir balıkla büyük bir balıgı beslemiyoruz .Birbirlerinle en uyumlu olanlardan alıyoruz .yavrularını annesinden çok biz koruyoruz .Yem konusuna gelince onların yedikleri yemin içinde o kadar çeşit varki .pes dogrusu akvaryumdaki sefayı bir yerde bulamazlar .Birde frontasa erkegi ortalama 60 mrtrekare yeri sahiplenir .ve yerini degiştirmez . osalatoz gold  daha küçük bir yer sahiplenir . 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir