Birbiriyle Yaşayan Türler


hartigerÇevrim Dışı

Kayıt: 14/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 44
hartigerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2017 01:52
İlk önce herkese merhaba bu ilk mesajım bundan dolayı hatam olursa affola. Bundan bi kaç yıl önce lepistes beslerken ara vermeye karar vermiştim ki bu hobi tekrar beni çağırmaya başladı. Bu sefer farklı birşeyler beslemek istiyorum ,forumu dolaştım aradıklarımı tam bulamadım , üstüne üstlük kafam iyice karışmaya başladı türlerin gölleri vs derken :) cichlid türlerinden birkaçını beslemeye karar verdim . Akvaryum sayfalarında ordan oraya sürüklenirken bir kaç türde karar kıldım . Ancak bu türlerin hangileri birbiriyle uyumlu olur bilemedim. Aralarından rastgele seçip de uyum tutmamasından korktum. Asıl korkum balıkların balıkların ölmesi , benim yüzünden bir canlının ölmesini istemiyorum. Size bir kaç soru sormak istiyorum zaman ayırıp cevap verirseniz çok teşekkür ederim.
Aralarından seçöeye karar verdiğim türler ;ahli,auratus,brikordi,borleyi,demosoni,snow pirenses,icemen,mücevher,gold colwos,kribensis,leptosomole,limon,malawi,mavi prenses,mpanga,portakal,rainbow,ramirezi,sarı prenses,black kiriza,duboisi bunların arasından 5-6 tür seçeceğim. Bunların hangileri birbiriyle olmaz veya hangileri olur ? Dostum sakın şunları yan yana getirme dediğiniz var mı ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alptekin12Çevrim Dışı

Kayıt: 19/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 385
alptekin12Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2017 02:13
Aramıza hoşgeldin! Auratus,demasoni,snow,iceman,mavi prenses,mpanga,sarı prenses,borleyi,ahli bunlar malawi gölüne ait balıklardır birlikte beslenebilir ama hepsinin kendine has farklı özellikleri olduğundan kendi içlerinde de titizlikle seçilmelidir. Brichardi,Calvus,Leptosoma,Black kriza,Duboisi bunlarda Tanganyika gölüne ait balıklardır yine kendilerine has özellikleri olduğundan seçilmelidir. Kribensis,Rainbow,Ramirezi bunlarda saydıklarınızdan bambaşka özelliklere sahip balıklardır. Öncelikle siz bize akvaryum boyutlarınızı vs. söyleyin ona göre onun üzerinden bir yol alalım. [:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hartigerÇevrim Dışı

Kayıt: 14/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 44
hartigerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2017 02:23
Alptekin bey zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim . 100*40*50 akvaryum boyu lifetech 835 dış filtre kullanmayı düşünüyorum . Dekor olarak granit koymayı düşünüyorum salınım yapmaz deniliyor.Özellikleri bunlar :) Bu göller beni öldürecek hep işleri karıştıran bunlar :) bu 3 gruptan ilk önce birinde sanırım karar kılmalıyım :) balıkların renk formları birbirinden çok farklı olduğundan karar verememekteyim hepsi birbirinden güzel , hepsinden 1 tane koymak istiyorum ancak bunun olmayacağını da biliyorum:) en az 1e2d olarak koyacağım tavsiyelerinize açığım .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alptekin12Çevrim Dışı

Kayıt: 19/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 385
alptekin12Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2017 03:15
2 erkek 6-7 dişi Saulosi tek tür olarak şiddetle tavsiye ederim balıklar rahat stressiz bir ortamda olacaklardır bu da renklerine doğrudan katkı,Saulosi türünün en güzel özelliği erkeği ve dişisi farklı renkte olması bu da akvaryumda renk cümbüşü yaratıcaktır ve uzun süre tatmin edicektir diye düşünüyorum. Aklınıza takılanları çekinmeden sorabilirsiniz her zaman elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. [:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

srknkdgnÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 254
srknkdgnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2017 03:29
Sunu genel yorum olarak degerlendirmenizi isterim afrika cikletleri(malawi,taganyika,birde harap edilen viktoria var sanirim .) Karakter ve yasadiklari fiziksel kosullari birbirine cok benzer.kayalik ve sert su seviyorlar.Cok ciddi hircinliklari bolgeci yapilari var. Bu da ayni golun baliklarini dahi bir arada tutmamayi beraberinde getiriyor.Simdi dusunelim 1 mt akvaryum 30 cm alan bir erkek desek 3 erkek maksimum erkek sayisi yani 3 tur ve daha fazlasi mumkun degil disilere bakalim birde 3 erkek icin 3 disiden 9 disi yapar ki hadi 2+2+3 gibi 7 disi yapalim agzi dolu bir disi her 10-15 cm yuzuste bir baska balik tarafindan rahatsiz edilecek.Ya stressten yavru yutacak ya yorulacak halsiz dusecek ya da diger baliklarin darbelerine maruz kalip birakacak yavrulari haracini odeyecek.Yapa bilse boyle hayat olmax der atlardi akvaryumdan asagi bence.
Cok tur isteginizi anlarim ama bana gore o akvaryum afrika cikletleri icin maksimum 2 tur.
Bitki secenekleri dusunulurse cuce amerikan turleri ve tetralar ile 4-5 tur mumkun olabilir.
Akvaryumda renklilik isteginizi anlayabiliyorum. Ama dogada bu turler belkide koskoca golde bayramdan bayrama bir araya geliyorlar[:D][:D]
Onlardan istedigimiz gorsel zevki rizalari olsun olmasin zaten aliyoruz.Karsiliginda guzel bir hayat verelim.En guzelini secmeniz dilegiyle.
Bir ara icimden 40 eder demek geldi. Ne basit hesap yapmisim bir ara.Devlet bey ile kapisirim[:D][EDIT]srknkdgn,2017-03-24 03:30:53[/EDIT]

Beğenenler: [T]61245,alptekin12[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hartigerÇevrim Dışı

Kayıt: 14/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 44
hartigerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2017 11:55
Serkan bey yanıtınız için teşekkür ederim . Bende balıkların huzurlu yaşamasını istemekteyim , bana kalsa tek tür yaparım rahatıma bakarım :) ancak ufak bir oğlum var o biraz renkli olsun istiyor :) seçenekleri gösterdiğimde buda olsun buda olsun diye diye seçenekler buralara kadar geldi :) çocuğun aklına uyup hurra hepsini akvaryuma atmayı bende düşünmüyorum , balıklarında birer canlı olduğunu onlarında stressiz rahat yaşaması gerektiğini sonuna kadar savunuyorum. Benimde amacım bunların arasından birbiriyle en rahat yaşayan türleri bulup yavrudan alıp büyütmek ( yavru iken alırsam belki uysal 4-5 tür tutar ileride sorun yaşamazlar diye araştırıyorum). Bunların bazıları etcil bazıları otcul sanırım , bu ayırım ile ilgili bi tablo vs varmıdır yada nerden bulabilirim ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir