Birbirleriyle Yaşayamacak Olan Türler


ugurozpekÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2007
İl: Denizli
Mesaj: 221
ugurozpekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2008 12:07
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Bu foruma üye olduğum tarihten beri hatta üye olmadan önceki zamandan beri, forumda en çok karşılaştığım sorunlardan biri japonla, canlı doğuranlar; sarı prensesle, amerikan zebra; kaplumbağa ile japon bir arada yaşar mı? gibi sorular. Bu başlık altındaki soruları kısaca şöyle cevaplayabilir miyiz?

Ana sayfada yer alan; Tatlı Su Canlıları, Deniz Canlıları, Sürüngenler gibi ana başlıkların altında yer alan alt başlıklardaki balıklar kendi gruplarındaki balıklarla yaşayabilirler. Örneğin Tatlı Su Canlıları ana başlığının altındaki Malavi Cichlidleri ile Sazansıgiller bir arada yaşayamaz. (Bunun böyle olmadığını iddia etmek bence cahillikten başka birşey değildir)

(Bu arada tabiidir ki vatoz, elma salyangozu gibi türler genellikle tüm balık gruplarıyla beraber yaşayabilirler. )

http://www.akvaryum.com/Tatlisu/

Ayrıca buna benzer başka bir konuda; akvaryumun hacmi ve içinde yaşayabilecek balık sayısı.

http://www.akvaryum.com/litrehesapla.asp

Bu linkte her ne kadar dip not olarak verilmiş olsada, burada önemli olan elinizdeki o anda bulanan balık sayısı ve boyutlarından ziyade, beslediğiniz balıkların ileriki dönemlerde gelebileceğin maksimum boylardan hesaplamaya dahil edilmesidir. Örneğin bir astronot küçükken 4-5 cm civarında iken ileride 20-25 cm civarında bir boya gelmesi hesaplamayı yaptığınız tarihteki 100 lt'lik akvaryumun yetmeyeceği manasına gelmelidir.

Eğer eksik ya da yanlış olan bilgiler varsa lütfen uyarınız.

Şimdiden herkese teşekkürler




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2008 16:54
Bence bilgileriniz doğru ama şu anda elimde yunus ve zebra var ve çok iyi geçiniyorlar henüz tek bir kavgalarını görmedim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ugurozpekÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2007
İl: Denizli
Mesaj: 221
ugurozpekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2008 13:40
Tolgahan Bey,

Sizin balıklarınızın ikiside chiclid yani aşağı yukarı aynı sertlikte ve birbirlerine karşı kendilerini daha koruyabilecek yapıdalar. Chiclidlerle canlı doğuran besleyen insanlar da gördüm ben. Burada önemli olan akvaryumlarda bizim korumamız altında olan canlıların doğal yaşamlarına uygun ve en sağlıklı şekilde beslenmeleridir. Benim anlatmak istediğim şey buydu. Düşüncelerinize sonuna kadar saygı duyuyorum.

Bu arada zebranız erkekse uyumlu olabilir. Yanına bir tane dişi zebra atınca hele bir de yumurta dökünce o zaman ne demek istediğimi anlarsınız.
ugurozpek2008-02-28 13:42:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir