Bitki Akvaryumu için Öneriler


haybyndrÇevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 22
haybyndrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2013 15:48


Merhabalar , Senelerdir amatörce yada profosyonel olarak Chicled türlerinin tamamını besledim. Artık düşüncelerim tamamıyla keyif almak ve doğayı daha iç içe yaşamak için bitki akvaryumu düşünüyorum. Neler yapabilirim. Önerir misiniz ? Bakımı ne güçlükte Kısacası hiç ama hiç bilgim yok. İlaç yem şu bu ne kullanabilirim. Aklımda ki tek şey Bitki akvaryumum ve Tetra türü balıklar beslemek. Önerileriniz beni mutlu edecektir. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Onur Yıldız2013-08-19 16:00:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

@si k@rt@lÇevrim Dışı

Kayıt: 24/10/2012
İl: Konya
Mesaj: 963
@si k@rt@lÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2013 12:23
Merhaba,kesinlikle tavsiye ederim isabetli bir karar olmuş
Bitkiliye çevirmek illaki zahmet ve birazda masraflı bi iş.
Bunun için ilk başta uygun Kum ve ışıklandırma gerekli.
Öncelikli tavsiyem, bu konuyla ilgili bir sürü yazı ve makaleler var önce onları bi araştırın derim.
O konulardan bitkili akvaryum için gerekli ve gerekecek tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.
Takıldığınız yerler muhakkak yine çıkacaktır o zaman,o konularla ilgili konu açıp daha iyi bilgilenebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

omerfarukgunesÇevrim Dışı

[B]9941,1[/B] [B]9464,2[/B]
Kayıt: 13/01/2012
İl: Çanakkale
Mesaj: 547
omerfarukgunesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2013 00:41
1)ışıklandırmada 6,500 celvini geçmemek üzere 4,000 ve 6,500 celvin arasında değişen floresanlardan bir kombinasyon yaparak eğer high tech bir tank kuracak ve zemin bitkiside ekeceksen litre başı 1 watt ışık değerini yakalaman gerekecek. ilk ekim zamanında ışıklandırmayı aralıklı kullanmanı tavsiye ederim. 5 saat açık 3 saat kapalı ve 5 saat açık olarak ışıklandırma yapabilirsin. bu yöntem luşabilecek alg sorunun önüne geçebilecektir.
2) co2 tüpü veyada dıy mayalı uygulaması şart. fotosentezin olmazsa olmazı co2 dir.
3) Zeminde bakteri kültürü oluşabilmesi önemli. bu açıdan substrat alabilirsin. buna ek olarak da prodac veya seranın zemin gübrelerinden kullanabilirsin. bence zemin gübresini ve substratı koyduktan sonra üzerine birebir olacak gibi geniş aralıklı sineklik koymalısın. yarın bugün bitkileri söküp revize yapman gerektiğinde zemin bozulmasıın büyük ölçüde önüne geçersin. ama sinekliğinde belli bir ömrü olduğunu unutmamak gerekir. ama bozulması birkaç yıl alır.
4) sıvı gübrede tunç beyden destek alabilirsin. ürünleri uygun fiyatlı ve yaptığım testlere göre içerik olarak doğru. demir ve potasyumu günlük kullanmanı haftada 2 kerede iz elementi katkısında bulunmanı tavsiye ederim. ama en önemlisi excel ( sıvı karbon ). bunu günlük dozda kullanırsan algin büyük oranda önüne geçersin.
5) Ayrıca suyun her hafta yarısını değiştirirsen alg oluşumu yine minimum olur.
6) Bence ilk 1 ay bakteri kültürü oluşana ve bitkiler tutunana kadar balık da koyma. böylece fosfat ve nitrat oranı yükselmez ve ilk başlangıçta alg oluşumunun yine önüne geçmiş olursun. çünkü balık demek yem demek. bu da azot döngüsüyle  nitrat demek. yem içeriği olarakda fosfat demek. ilk etapta nitrat ve fosfatın düşük tutulması iyi olur.
7) boyut olarak bence ilk denemenizi küçük bir tankta yapın. mesela küp güzel olabilir. 45x45x40 ilginç bir tasarım olabilir. veyada uzunlukta 70 cm yeterli olurki üzerine 18 wattlık t8 ler tam oluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir