bitki akvaryumu problemlerim


son_turkuÇevrim Dışı

Kayıt: 17/05/2010
İl: Afyon
Mesaj: 40
son_turkuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2010 02:07
Akvaryum konusunda yeniyim. 5 gün önce akvaryumumu kurdum.(henüz balık koymadım) içine çeşitli büyüklükte bitkiler yerleştirdim. tabanına midye kırığı kum koydum (ortalama 4 cm civarında). iki adet florasan kullanıyorum. biri eyaz ve diğeri mavi renkte. florosanlarımın hiç bir özelliği yok. basit ve ucuz markalar. makaleleri okuyunca gördüm ki bitkilerimi yaşatabilmem bir mucize olacak. Tebessüm
bu yüzden konuyla ilgili bazı şeyler sormak istiyorum.

1.  Anladığım kadarıyla kumum bitki yetişmesine uygun değil. şu anda farklı kumlarmı eklemem gerekecek? ve akvaryum su dolu iken kum eklemem uygunmudur?

2. Florasanımı değiştirmek zorundamıyım.

Başka yapmam gereken bir çok şey var sanırım basitçe yapmam gereken şeyler neler olabilir?

Akvaryum boyutu 120 , 50 , 60 (uzunluk)

Yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar.


Bu arada bitkilerimi 1 hafta boyunca kovada beklemek zorunda kaldım bazılarının yaprakları çürüdü. ve bazılarınında dalları kopmak üzere. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7741
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2010 09:28
Bitkilerinizi yaşatmanız mucize olmayacaktır ancak çoğalmaları o etkileyici bitkili akvaryum formunu kazanmaları biraz mucize olacaktır. Tabi dediğiniz koşullarda dahi akvaryumu sarabilecek bitkiler mevcut.

Bitki kumu konusunda sürekli alternatifler üretiliyor. Aquaclay bazı kişilerin övdüğü bazılarının da kötülediği bir ürün. Ben övenlerdenim. Tabana misket gübre ve üzerine aquaclay kullanırsanız 1ay kadar gelişim görmesenizde (aquaclay'a tutunmaları zaman alıyor) 1aylık sürecin sonrasında gayet güzel bir gelişim gösterirler.

Akvaryum ebatınızı göz önünde bulundurduğumuzda litre başına 0.5 Watt düşmesi için aydınlatmanızın 180 watt olması gerek. Açıkcası florasanlar konusunda tavsiye verecek kadar tecrübem yoko yüzden bu konuyu daha tecrubeli olan arkadaşlara bırakmak istiyorum.

Kovada kalan bitkilerde bu tip olaylar haliyle görünür sararan ve kopmak üzere olan yaprakları koparın, iyi bir bakım ile kısa sürede kendilerine gelirler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir