Bitki Akvaryumu ve Işıklandırma


madjackÇevrim Dışı

Kayıt: 11/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 18
madjackÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2009 21:02
Merhaba,
Forumu uzun zamandır takip ediyorum ve akvaryumda tek başına gezinen japonum için daha iyi bir akvaryum hazırlamaya başladım.

Akvaryumun ölçüleri : 70*40*40h
Balık sayısı : 1 :)
Balığın cinsi: Japon, ama hangi tür olduğundan emin değilim, kimisi tül kuyruk diyor, kırma aslanmaş diyen bile oldu.
Balığın boyu kuyruğu hariç 7cm , kuyruğuyla birlikte  15cm
Fotoğrafını aşağıya ekledim, cinsinden anlayan varsa belirtirse sevinirim, aynı cinsinden 1 balık daha almak istiyorum.(Bu arada balığım 3 senelik.)

Mustafa beyin (Yeni Başlayanlar Buraya) isimde bahsettiği adımları uyguluyorum. Yeterince kum(siyah 1-2mm) aldım.
Akvaryum küçük olduğundan dış filte almayı şimdilik düşünmüyorum, balık sayısınıda az tutacağım için ortalama bir iç filtre ile idare edeceğim.

Konuyu açmaktaki asıl amacıma gelelim:
-Pet mağazarlarındaki aydınlatma araştırlamalarımda akvaryuma uygun şunları buldum; SYLVANIA GROLUX 45 CM 15W, HAGEN Flora Glo T8 20 Watt, HAGEN Aqua Glo T8 14 Watt. Bu üçü arasından ikisini aynı anda kullanmak gerekiyormuş. Fakat sizinde gördüğünüz üzere, voltajları hepsinde farklı, aynı voltaj değerinde ve aynı uzunlukta farklı cins florasanlar yok gibi.?

Voltajları farklı olduğu için her biri için ayrı balastmı almak gerekiyor? Eğer öyleyse önereceğiniz firmalar varmı bu balast konusunda. Yoksa her elektrikçideki balastlar uygunmudur.

Aslında bu akvaryuma 2 florasan fazla gelmezmi diye çelişkideyimde. 15wlık yerine 40-60w'lık bir tane alsak ne farkı olur ?

Birde bu işin bitki-japon tarafı var. Çoğu akvaryumcu japonun yanına hiç bir bitki olmaz diyor, japon bitkinin genç yapraklarını yermiş. 3 senelik japonumdan olmak istemiyorum fakat akvaryuma gerek doğallık gerekse temizlik için bitkinin şart olduğunu düşünüyorum.


Balığın düşük kalite fotoğrafları http://img684.imageshack.us/g/img0001l.jpg/

Çok fazla soru sorduk ama herkes bir parçasını cevaplasa :)





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

semih_81Çevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2009
Mesaj: 25
semih_81Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2009 23:34
Merhaba.
Anladığım kadarıyla balığınızı çok seviyorsunuz.
Öncelikle şunu söyleyim.O ışıktan bir tane bu ışıktan iki tane diye bir kısıt yoktur.Koyacağınız bitkiye ve bitki yoğunluğuna bağlı olarak (tabiki akvaryumun yukselik ve derinliği de önemli) aydınlatmanız da değişecektir.
 
Ben sizin yerinizde olsam jopan balığına karşı dirençli olması açısında bir kaç kök anubias alır koyardım akvaryuma.Bu bitkileri parça mangrow yada balığa zarar vermeyecek hatları olan (yuvarlak yada benzer) taşlara sabitler akvaryumda hoş bir görüntü yakalamaya çalışırdım. 1 tane 45 cm lik yada 60 cm'lik grolüx ihtiyacınızı da karşılayacaktır.Her hangi bir elektirikçiden aydınlatmanıızn Watt'ını söylerek balast alabilir ve bağlantıyı kendiniz yapabilirsiniz.
 
Japonların iri ve hareketli balıklar olduğu ve meraklı hayvanlar olduğunu düşünürsek çok geniş olmayan akvaryumunuza fazla bitki doldurmamanızı tavsiye ederim.
 
Selamlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

madjackÇevrim Dışı

Kayıt: 11/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 18
madjackÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2009 12:56
Evet, balıkla aramızda güzel bir bağ oluştu ailece, bizden bir bireymiş gibi :)
Akvaryumun yüksekliği normalde 40cm fakat, üst kapağın ve ortalama 7cm kumunda yüksekliğini çıkarırsak toplamda 30cm ışığın geçebileceği bir boşluk kalıyor su içinde.

Bitki olarak dediğiniz gibi anubias ekicem, şuan ne kadar büyüklükte olduklarını bilmediğim için kök sayısı için bişey diyemem ama en fazla 2 kök koyacağım başlangıç için.
Mangrow kökünden aldım yaklaşık 20cm lik, keskin taraflarını kalın zımpara kağıdı ile yumuşattım, zımpara kağıdı çok iyi iş çıkarıyor bu konuda. (tozlarını dökmeyen kaliteli olanlarını tercih etmelisiniz, ucuz olanlarının tozları kökün içine işliyor)

Bu mangrow kökünü eklerken kaya tuzu ile hazırlanan suda dezenfekte etmek işe yararmı ? sonuçta nerden geldiği içinde neler taşıdığı belirsiz.

Bitkiler içinde aynı yöntem uygulanabilrimi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir